Još da se nadovežem na MILANCHE-ta, al naravno ja govorim o FANTOM X jel su im OS-ovi dosta slični.
Roland FANTOM X6
1.Ko je lijen...uvjek če mu bit kompliciran
2.Iako nema Touch Screen nema puno podmenia i šetanja po klavijaturi,jednostavan i ima logički raspored.
3.U "COMBI" funkciji možeš stavljat do 16 zvuka/semplova da sviraš kao 1 "boju"
4.Ako su ti potrebne terce...tu radiš kakve hočeš
5.PAD funkcija...mi dosta pomaže pri sviranju,Loop-ovi,semplirani bubnje (nekad ih odsviram na tim PAD-ovima tako da na aranžeru i ne stisnem prelaz

)
6.Vrlodobra i moćna Sampling opcija,s puno mogučnosti obrade sempla
7.Kao što je MILANCHE rekao u Patch Mode može svirat samo 4 zvuka,nema veze kad možeš napravit u kombinicaiji da ti svira njih 16 i sve ih složiš u FAVORITE,tako da nemoraš puno šetat i vrtit onaj krug.
7.Shortcut funkcija,uslikaš neki dio menua i pomoču PAD tipke boraš sve ono što si zabilježio da ti bude neki prečac (shortuc) do tog menua
8.Već spomenuta FAVORITE funkcija za sve,za terce,za kombinacije,za semplove....
9.512MB RAM memorije,čak mislim da u G seriju ide do 1 GB...tako da imaš mjesta za semplove i drugi rad sa audio zvukom
10.Semplove može ubacivat iz AKAI formata,recimo ko na Korgu da imaš KMP i KSF...to mnogi još neznaju da je sve slično kao i na Korgu.
Cjena je od 8500 do 9500 KN....ovisi o stanju kljave i dodatne opreme,s toga mislim da se nečeš nikako razočarat ako uzmeš neki Rolandov sampler.