03.04.2009, 15:47
|
|
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
|
Yamahin koncept je drugčiji: Motif je mlađi, memorija mu je jeftinija i | oni su mogli reči: "ajmo uzet čip od 175 Mb i ugurati što više kvalitetnih | samplova na tu memoriju". | To nije isto kao kad je Korg '99 morao ugurati što više samplova u 5-6 | puta manje memorije a zatim i na kartice. | Zbog toga npr, premda Motif es i Extreme imaju pribložno isti ROM, | kvaliteta samplova na Motifu je bolja nego na Extremu. | | Pogledao sam i isprobao Motif Es (čak je 2 dana bio kod mene doma), | ali mi je KORG ipak puno draži, koncepcijski zreliji i jednostavniji za rad. | Evo par segmenta gdje je KORG potukao Yamahu : | | 1. Joystick za pitchbending je prirodniji on kotačića. | 2. Još od M1 KORG daje korisniku mogućnost izmjene svih | tvorničkih zvukova. Ako hoćeš malo svjetliji zvuk klavira, | otvoriš filter ili podigneš eq i save-aš zvuk na istom mjestu. | Na Yamahi zbog najmanje sitnice moraš spremat zvuk u user | lokaciju, a preset ti ostaje neiskorišten. Veliki minus ! | 3. Motif es ima samo 128 memorija u COMBI modu | Extreme preko 1000. | 4. Na Extremu parametre možeš unositi dialom, sliderom ili čak numerički. | Na Yamahi samo kotačićem što je užasno zamorno. |
|