hehe rolandinjos pratio sam muharema upravo tu pjesmu "sine moj" koju ja i dan danas pjevam ali sa koristenjem toga turskog ritma koji sam naucio od tih turaka pa me mnogi bubnjari cudno gledaju kao sto sam i ja gledao u toga turcina bubnjara.tako da bih sada u ovo vrijrme mogao reci da je to cak jednostavan ritam koji meni a mnogima bubnjarima jos predstavlja veliku glavobolju za odlupati tako sinkopirano,he naravno na aranzeru uopste nije problem.
Dodato:
uh evo upravo sam preslusao ponovo ovaj snimak sa youtube i moram ustanoviti da to uopste nije taj ritam o kojem ja pricam jer ovi su to pojednostavili sto bih mogao reci da je to pustano sa aranzera a ne kao zivi bubanj.i sada kada bih ja to htio docarati fonetski jer neznam ispisati note za bubnjeve to bi ovako izgladlo taj ritam.(malo smijesno ali potrudit cu se)TAM-BA-RA-KA-TUM-BA -RA-KA-TAM-RA-KA-TAM sa maksimalnom upotrebom bas pedala koji uvaljuje dvije vrlo upecatljive sinkope i obavezni virbl na dobosu.nije tesko samo malo zahebano.
Promijenjeno od hajro (02.04.2009 u 03:09 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|