Niste vi mene dobro razumeli ovo je figurativno receno naravno da je sala, hocu da kazem da onaj ko je ima zadovoljava mu potrebe i nema je na prodaji. E o tom se radi ne radi se o tome da je losa sprava, posto vidim da mnogi tvrde da nevalja taj instrument reko a nema je i po oglasima pa se reko vlasnici sramote da je oglase verovatno mnogo je losa kao sto se prica i nezadovoljava kriterijume jednog normalnog muzicara (posto smo mi nekako veoma zahtevni treba nam sve i svasta a od tog ne koristimo ni 2%)

sve u svemu svako bira instrument po svojoj volji i zasta mu je potreban a i nije sve bas u tom famoznom sempleru. Ima ne jednom yamahinom sajtu i dalje stoje demo snimci i karakteristike tog tyros1 ko voli nek progoogla i nek potrazi po tim snimcima meni nedeluje nesto zastarelo i ispalo iz fazona? a vama ? Tako da sint je bio izbacen kao i sve yamahe (kad se pojavila) ispred vremena i nekim stvarima samo sto se to tek kasnije vidi kod yamahe, prost primer je bio PSR9000 i 9000pro pa tyros tako da....malo su famozne u startu za pravljenje ko se prvi put sretne sa njima i nema materijala kao sto ima recimo za KORG, mada ko se malo zainteresuje da radi na njima vremenom dolazi do odlicnih rezultata i nema potrebe da ih menja jer yamahe pricam o tyros seriji nemaju nikakvih ogranicenja sto se tice user mesta a i editing im je mnogo fleksibilniji i bolji nego kod drugih proizvodjaca.