I moja zena kad je bila u osnovnoj ucila da svira mandolinu pa ih nastavnik ucio da tonovi idu znaci obratite paznju sad ovako
imas a zicu i to je prazno A posle imas prvo A pa drugo A pa treci prag je opet nesto prazno pa trece A tako i sa D zicom itd
e sad jel topravilno NIJE jel se tako zovu tonovi NE ZOVU zna li ona da svira mandolinu ZNA i to dobro a Razume li klinca naseg koji je prvi razred muzicke kad prica o skalama notama i ostalome NE RAZUME . Sto znaci da nije naucila kako treba jer muzika je jedini svetski jezik koji je univerzalan i koji treba da se razume u celom svetu a ne da mi izmisljamo pipkanja i prazno a ili drugo d....
staccato, portato, legato zna se staje sta nema tu neke flozofije kad kazes nekom da svira forte mora da zna sta je to ili creshendo ili sta ja znam ne treba tu nista izmisljati u muzici je davno sve vecizmisljeno i postavljeno kao standard koji se uci ad nize pa do akademije.... Tako da pozdravi lepo ti tvog nastavnika iako nam nisi rekao kako se zove..(malo mi cudno da nije profesor)
jos jedna stvar koja mi je nejasna Vasović i njegovi učenici imaj mnogo drugačiji i sladji stil od Pavkovića i njegovih. Kako da je učio kod svih??? Jednostavno to su dva pravca koja se jako razlikuju. Bane je Vasketov izdanak koji je usavrsio tu tehniku a da je lutao to sigurno ne bi uspeo u toj meri..
KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!!
|