Ma za tu lovu već imaš Triton LE koji ima sampler i možeš imat sampliranih harmonika na karicu prek 100 komada.

Ili skupi još 100 € i kupi ganz novi Triton Tr. Sad su ti akcije u Sloveniji i Hrvatskoj i imaš Tr-a za cca. 750 € s godinu dana garancijom.
Ak ti treba synth samo za solaže i desnu ruku, onda KARMA nije izbor za tebe. Ova dva su ti prijedlog od jeftinijih samplera. Od novijih imaš KORG X-50, isto ko i Tr, ali bez samplera.
A ako ne trebaš sampler, imaš za malu lovu (do 3 soma kuna) dobrih KORG-ova (Trinity, N364, 01W/FD, T3) ili Rolanda XP-30, XP-80.
Za ovu lovu koju misliš uložit, da sam na tvom mjestu uzeo bih bez imalo razmišljanja Yamahinu legendu EX-5/7. babaroga synth workstation s vrhunskim samplerom. Imat češ na njemu i harmonike i tamburice i trube i sax-eve da se smrzneš.
zaboravio sam samo reči da Yamaha EX-7 nije workstation za početnika. Dobro će bit samo ako kupiš isprogramiranu, ako je kupiš praznu, mislim da se nečeš jedno 6 mjeseci skinut s YU-MIDI stranica ako ne kužiš programiranje Yamahinih samplera ;-)