Tema: Ozvucenje?
Videti jedan post
Star 09.11.2006, 14:30   #27
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Miodraže o cijenovnoj klasifikaciji ne bih pisao, jer cijene variraju od tržišta do tržišta.
Ja sam primjerice dobio kritiku da smo zvučnike prejebeno skupo platili, ali brate mili dobio sam ih ganz nove i oni za sad bezprijekorno rade. A u praksi sam imo slučajeva da kad sam kupovao rabljeno, na prezentaciji je sve super radilo, a nakon par mjeseci svirke po kupovini počelo zahebavati, ovo ono. Za sad mi od rabljene opreme jedino nikad nije zajebavo Dynachord (niti SM niti Powermate). Iako je Dynachord tipični tezgaroški razglas, ja ne patim nit na marke (karikiram) tipa Maršal nit na Soundcraft.
Oduvijek od kad sviram znam samo da 90 % benova koristi Dynachord, Yamahu ili Mackie razglas. Kombiniranje komponenti nekad zna bit itekako poželjno. Primjerice EV i JBL srednjetonske kutije mi dobro rade na bilo kom razglasu, dok jedan razvikani Peavy sa svojim pojačalom je bio toliko oštar i "čudan" sound da smo ga u roku 3 mjeseca prodavali u pola cijene samo da ga se riješimo.
A na koncertima, promocijama i pratnjama poznatijih pjevaća ionako koristimo profi razglas od organizatora. Ton majstor nam složi optimalan sound, pita nas da li smo zadovoljni sa soundom na monitoru, a sveukuan sound za salu ili dvoranu je ionako njegov problem i posao. Druga je stvar što po svršetku svirke imam prigovora tipa kako nam se nije dovoljno npr. čula gitara ili doboš od bubnja. E onda takve kritičare uputim ton majstoru, neka se on s njima zahebava i pravda. Ja sam svoje odsviro. :wink:
Od jeftinijih power miksera (do + - 2.000 €) preporučio bih Dynachord Powermate (1000 / 1600) ili Yamahu EMX.
Ima i boljih konfiguracija, svakako no nebih sad spominjao jednog Mackia, jer barem iz vlastitih iskustava znam, da bi Mackie super radio treba barem još hrpu novaca na vrhunska pojačala, efekte i ozvučenja.
kreso je offline   Reply With Quote