Tema: Ozvucenje?
Videti jedan post
Star 09.11.2006, 13:52   #26
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Btw.

Evo ti i informacije o razglasu koji koristim.
S time da pardoniram, srednjetonac nije 15" nego 12 " + horna
Dvosistemski srednjetonac : Yamaha J215 (ili J1215 - nisam 100 % sicher).
Bas bin : Yamaha M118S (ovo sam 100 % siguran)
Mixer : Dynachord Powermate 1600 (Ver. 1)
ili Dynachord SM2400 + pojačalo ZECK za bas binove + pojačalo QST za srednjetonce i horne. Skretnica je također QST, a efekt je solidan Alesis Quadraverb + Dualflex (za vokale).
Osim ove kombinacije koristimo s navedenim zvučnicima i Yamaha EMX-5000 koja se niti malo lošije ne čuje od Dynachord Poermate 1600.
Ova kombinacija super zvući i kristalno jasno se čuje u sali za svadbe kapaciteta 500 osoba. Izlazna snaga mu je na basove 2 X 800 W, a na srednjetonce 2 X 400 W. Znači da imam 2.200 W snage na zvučnicima makar to već prelazi u pick jer ZECK je 750 W, a QST od 1000 W. Nikad je ne ganjamo iznad 2/3 snage, a obično je gain na pola.
Zvučnike smo uzeli prije 2 godine na kredit (ganz nove), i platili smo ih s kamatama oko 28.000 Kn tj oko 3.500 €. Powermate smo uzeli rabljeni godinu dana star za 1.000 €.
Također imamo i 3-sistemske ZECK kutije 400/800 W.

Sad ti meni prijatelju reci što imaš od toga bolje (u toj klasi), a da je novo i da se tako dobro čuje. Ajde, možda mi daš i neki dobar savjet kad vjerojatno s time dilaš. :wink:

Inaće, prije Powermate-a 1600 smo koristili Mackie VLZ 3000. A za pojačalo me brate ne pitaj (Znam da je bio neki Craft). Raspadom banda svak je uzeo nešto i tako da više neznam.
Što se tiće težine Dynachorda Stage Mate istina je da je s rackom (popratnom opremom) užasno težak, ali sound je milina. Nema tu puno zahebavanja prije svirke. Zaštekaj instrumente i mikrofone, smiri mu malo visoke, "pofarbaj" malo basa i mali radi ko zmaj.

Prije sam imao Yamahu 01V sa nekakvim expand karticama (nikad nisam prokljuvio što su mu značile). No hebo nas je ko lud zbunjene. Iako ima memoriju da pamti 100 sala ili ti 100 pozicija, nikad to nije bilo to. Otpočetka smo se stari jarci igrali kao djeca s njime jer nam se sviđalo što se klizni potenciometri sami voze (gore - dolje). Ma budale. Onda smo ga zamjenili za Dynachord SM i nadodali još mislim jedno (u to vrijeme) 800 DM. I to nam je bio best buy u zadnjih 10 godina.
Što se tiće Carvin Vega pojačala. Ti ga stavljaš u rang Berigera i Čajevca, ali iako je staro preko 20 godina, snage je svega 800 W i teško preko 30 kg :wink: ja za to tiristorsko pojačalo mogu samo reč najljepše pohvale. Radio je on na zabavama po dva dana i dvije noći, trpio svirku 2 benda bez prestanka, a nije se pošteno nit zagrijo ful opterečen, a kamo li pregrijo. Dok QST je već 2 puta bio u servisu i jednom na prematanju. Ako je staro ne znaći da je novo bolje.
kreso je offline   Reply With Quote