Videti jedan post
Star 08.11.2006, 07:34   #3
player
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Nesto ih ne koristim ali ima nacin (kako sam ranije radio) samo je ograniceno na deo klavijature i upotrebljivo je namenski za odredjeni tonalitet,forspil...(ako neces da "ludujes" sa harmonijama moze da prodje).Da bi mogao da ih napravis (na ovaj nacin) moras da znas i da odsviras tercu za to sto hoces!Ukratko... u "COMBI" odaberes jedan kanal koji ce biti prvi glas(C-DUR-primer), sledeci kanal podignes (MENU-PRM1-OPEN-PITCH) za +4 i dobio si tercu(veliku-dursku C-E) ali pri tome moras taj drugi kanal da svedes da svira na klavijaturi samo na tih nekoliko tonova koji su ti potrebni u forspilu(MENU-KEY ZONE-OPEN-)posto neces svuda u melodiji imati tu tercu,negde ce trebati "seksta(6),negde "kvarta"(4),molska terca...itd.Tako dalje svaki kanal u zavisnosti od melodije i harmonija za koju pravis tercu.Malo je mozda komplikovano,ali ponavljam tako sam ja radio ranije,verovatno da postoji i neki drugi nacin.Ako se ne nadje niko sa laksim objasnjenjem ili ne nadjes to vec gotovo javi se pa da objasnjavamo detaljnije.
  Reply With Quote