Ma,bravo kolega,i vreme je da neko ko zna napise ovako nesto,fakticki cijelo uputstvo,i da se jednom uvjere oni koji su ubijedjene da uz kupovinu instrumenta ide `pride`i znanje sviranja i rukovanja.Takvi obicno nakon dva -tri sata sjedenja za klav pozovu `druga`,koji im posle 2o-tak minuta kaze;`ma sta si to kupio,trebao si ovo ili ono`.I tako ti nas kolega sutradan ubjedjuje,mamu ,tatu,baku,tetku(uh,jos ako je u Njemackoj),kako se nije pronasao u ovim klav pa treba druge,jer se pare zaradjuju upravo na onim drugim klav.Tada nastaje trka,kuknjava,plac,listanje oglasa,ali za koji dan stignu i `nove`klav u kucu.Poslije,opet isto,samo sto neko vreme taj nas kolega mora da cuti(valjda ga sramota),onda sam sebi ....No,drage moje kolege,valjda je to sastavni dio mladosti,i valjda smo svi u nekoj mjeri kroz to prosli,tako da vas molim da se niko ne ljuti,jer mi namjere nisu da nekoga uvredim,vec samo da napisem nekoliko redova o `zivotu muzicara`,a d nije cisto tehnicko pitanje,Jos jednom veliki pozdrav svima, a pogotovo ovom vrednom kolegi.
|