Alix:
Jarane "cinco" da te pitam nešto...Sad sam sebi isprinto tehnične podatke za EV SX i ZX-seriju i zaprepastio se...kako je moguće da ZX5 može da podnese Peak od 2400W!!!...Ja ne mogu da vjerujem da je to moguće da 15" bass može da podnese toliku snagu,čak i neke 18" imaju jedva 2000W peak...i kakav zvuk iz nje izlazi,jel to prijatelju kao sx300 dakle brez izrazitog bassa il je bass stvarno strava i odlično zvuči?...i još nešto šta mu znači ono Outdoor?...jel to da je neovisan od vremenskih uslova ili nešto drugo?...Pozdrav!
treba bit s pravom skeptican prema tim vatima, jer se mjerila racunanja proizvodjaca mijenjaju, pa time i rezultati mjerenja.
sto se bass-a tice na zx4 i zx5, naravno da je neuporedivo bolji nego na sx300, jer se prije svega radi o 15" zvucnicima, a sx300 kako i sam znas 12".
ako zelis da koristis sx300, za vece prostore i na otvorenom moras da imas i 'subwooer's', ako zelis dobar zvuk, i to ne one od 12". E
EV i dynacord su izbacili na trziste sub's od 15", EV samo aktivne, a dynacord i aktivne i pasivne.
dok recimo sa 4 kutije sa 15" basovima mozes i bez sub's da dobijes solidan zvuk (za 'standardne' tezge).
"outdoor" oznacava kutije za "vanjsku" upotrebu, koje su zasticene od vanjskih vremenskih uslova (kise, hladnoce...). koriste ih na stadionima i sl.. i zbog toga su te verzije skuplje od standardnih.
|