KORG PROPHECY je KORGova ...skoro...najveca LEGENDA. Baziran je na KORGov MULTI OSCILATOR SYNTHEZIS SYSTEM, Sastoji se od 2 OSCILATORA i SUBOCTAVU. NOISE GENERATOR, 4 LOW FREQUENCY OSCILATORA, MULTIMODE RESONANT FILTERS I 3 MULTISTAGE ENVELOPES, da te glava zaboli kad sednes da pravis boje na njemu a podrzava sledece sinteze sve u jedno:
ANALOG MODELING, PIPE i REED MODELING i VPM...KORGovo ime za FM ili DX po nasem. Z1 je slican ovome samo malo mocniji, Z1 je 6 glasova polifonije dok PROPHECY je samo MONOFONSKI. To sto PROPHECY moze to ne moze nijedan od postojecih TRITONA a i sami EXTREME, bez MOSS board, kad dodas MOSS board tek onda je unutra i sami Z1, jer KORGova MOSS board je bazirana na Z1 a ne na PROPHECY. Koristim ga i imam evoga pored mene, odma iznad EXTREME, nema sanse da se sa EXTREMOM priblizim ovome sa bojama, lud je.
Najvise ga koriste Albanci, Bugari i Turci a sint ima jedno od najboljih postojecih portamenta. Najpoznatiji je po neke SINTETICKE SAXove i VIOLINE. U efektima nije bas nesto posebno, ima samo 7 efekata.
Alene, ne znam kako da nisi cuo o njemu, to je najpoznatiji kod nas, presao je on dosta tih DX i CZ sintova, samo ipak zavisi u kom svetu muzike.
Ne postoji Albanac muzicar ili Orientalista a da nema PROPHECY.
Sad evo cekam da mi dodje MOSS za EXTREME pa bas da vidim tu razliku.
Pozdrav
|