Videti jedan post
Star 27.10.2006, 09:14   #27
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

E sad po ovim postovima sam došo do jednog zaklučka...Dakle ove pare što sam ja tolike godine baco kupujući Korga mogo sam sebi da kupim sad jako jeftine klaviature i da imam još bolji kvalitet nego što imam?...koliko sam skonto Solton (Ketron) je najbolji aranžer a Kurzweill najbolji workstation...Kad sam slušo demo na internetu od ovog X9D šokiro sam se...Znate kako REALISTIČNO zvuče boje na njemu?...I to original bez dorađivanja...Slično nedime ko onaj tvoj sax samo što je tvoj dosta melodičniji zbog obrade...A inače sam ga planiro kupiti al ionako nema ništa za njega,,,Sad kad imam PA1X volio bi ga razbiti neg išta al me skupo košto,ni on mi ništa ne koristi :cry: ...A za Kurzweill ne znam baš da du toliko bili skupi...Jel ja znam da je ovaj K2000 bio oko 3500DEMa u tom rangu su bili i Korgovi Workstationi ali sa jako manjim mogućnostima...Prije bi reko da su svi počeli Korgove uzimati zbog Južnog Vetra pošto je Perica na T3 radio pa su svi htjeli da imaju njegove soundove a Kurzweill se nije kod nas ufuro...Isto tako CZ-svi su ga htjeli imati samo zbog toga što je JuVe na njemu pravio čuda i proizvodio najbolje zvukove.a DX-serija koja je bila proizvedena već 1979-godine niko je nije ni koristio...Svi su tražili "perinu igračku" a DX7 ili DX7/II niko jel nisu znali da na njoj rade,iako je CZ230s imo fabričke boje i nisi na njemu ništa mogo da prerađivaš a DX su bili strava od workstationa...A pre neki dan sam slušo kako jedan svira na Korg Prohecy (nadam se da sam pravilno napiso ime)ma ljudi nijedan Triton za moje pojme ne može da proizvede takav zvuk...Ma to je takav sladak portamento i tako topal zvuk da ne može čovjek vjerovati...A za taj prohecy nikad u životu nisam čuo do prije neki dan...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote