Videti jedan post
Star 26.10.2006, 10:02   #19
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Dobro si to reko svaka čast...Ali mene zanima kako je mogao Kurzweil prije toliko godina da napravi ovaj K2000 V3 K-option installed koji je imo sempler...I to čak 8MB (imo je stare SIMM Module sa 486 4X2mb predhodnici edo rama),čak je imo i hard disk i to SCSI koji je u to vreme sa svojih 100MB bio babaroga u pc tehnologiji a ne samo u muzici...Jer moj kolega Sinan ga je meni donio da mu zamjenim potenciometre pošto nisu radili i kad sam vidio da piše na matičnoj ploči 1991-vo godište zaprepastio sam se!!!...Zamisli 1991 godine kad niko nije znao šta je sempler na klaviaturi,a Kurzweil ga je imo već unutra...A boje i danas dani ima ubitačne čak ima i terce napravljene do jaja.Šteta samo da je ta klaviatura bila "napunjena" s našim zvukovima tek 2000-te godine..Kako to da u onim vremenima niko nije znao da ga iskoristi jer prijatelju moj imo je bolje mogućnosti nego ikoji solo sint ali niko od nas ga nije bendo 5%...Kad sam čuo kakve ima semplovane harmonike i ostale đavole nije mi bilo jasno šta su ljudi promašili tolike godine.Stvarno nemam rječi a mislim da je pored ovog sinta još koji "neodkriven" stroj koji bi mnogo brže digo standarde narodne muzike i tehnologije proizvodnje da smo na njemu radili ili bar da smo znali šta imamo pred sobom..Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote