Videti jedan post
Star 19.02.2009, 21:57   #8
hamso
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 06.02.2007
Downloads: 833
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
hamso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo i mene malo da se priključim ovoj temi.Prvo bih o opuštenosti ruke.Opuštena ruka mora bit skoz gotovo labavo,kad vas uhvati neko za zglob u toku svirke da ga može okrenuti u svim smjerovima.Jako dugo vremena ja sam radio jednu veliku grešku a to je da sam stiskao tipke kad sam svirao odnosno ajmo reči grčio prste,mene su prsti non stop boljeli.I onda sam shvatio da dirku možeš stisnuti s vrlo malom snagom bez ikakvog grča,sad tako sviram i ništa me posle ne boli.Jedna stvar je bitna muziciranje je čisti umni posao nema nikakvog fizičkog rada samo mozak radi i maksimalna koncentracija.Kad ruka nije opuštena mozak još mora i o tome da vodi računa.Ima jedna vježba za opuštenost.Staviti ruke iznad klavijature i nek ruka padne slobodnim padom na klavijaturu klavir bilo šta.Ruku se ne smije gurati nit požurivati znači čisti slobodni pad.Nije jednostavno treba vježbati.Trileri jedino poglavlje u mojoj muzici koje me muči,više ne znam šta bih probao.Muči me donji ukras,pogotovo ako se sviraju takt za taktom.
hamso je offline   Reply With Quote