Videti jedan post
Star 24.10.2006, 09:37   #15
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma treba sjest i zagrijat stolac
Stari, pa nemožeš preko noći sklepat aranžer da radi vrhunski posao. Ja svoj Pa80 slažem već 2 godine, iako je dobro isprogramiran, još nisam potpuno zadovoljan s njime, jer mislim da migu puuunnooo više izvuč iz njega. Pa1X je dobar aranžer, i nemoj da kukaš zato što si očekivao da češ ga uključiti i on će odmah raditi čuda na stageu. Prijatelju, kad poradiš na njemu, skontaš sve trikove i cake i složiš ga po svom čejfu, onda češ reč "Jebo te Pa80, pa to je kifla za Pa1X".
Ritam preko paern ritmova iliti sequencerskih ritmova uz bas i solo dionicu je meni osobno prejadan. Ako već koristiš aranžer onda se potrudi da uz bubanj i bas imaš u ritmu još minimum pratnju gitare i dobar tepih. Jer pošteni bend se sastoji od min uhodane četvorke : bubanj, basista, gitarista i kljaver ili harmonikaš.

Inaće ako si bio zadovoljan s Rolandovim D solo synthevima, onda češ s KORG N364 bit oduševljen.

A što se tiće prepravka Pa50 u Pa80 se itekako isplati. Nov Pa50 dobiješ već za kojih cca. 900 €. Dorade kod Mikija u Kragujevcu su uz transport jedva 300 €. Sveukupno te prerada Pa50 u Pa80 košta 1.200 €, a rabljeni Pa80 košta oko 1.300 €. Nov je 1.500 €. Znači s novim synthom si 200-300 € u startu povoljnije prošo. A iz vlastitih iskustva, prerađeni Pa50 je od orginalnog Pa80 lošiji samo po kvaliteti tastature, tj tipke su mu mekše i lošije kvalitete. Ostalo je ma sve u dlaku isto. I da ... Pa80 ima napajanje direkt u synth što je kod strujnog udara u skučenom kučištu Pa80 rizično po više modula i komponenti. Pa50 ima vanjski ispravljač, i jedina opasnost mu je da se zahebeš pa staneš na njega.
Ja ću prodat Pa80 i kupit nov Pa50. Dat ću ga Mikiju na preradu, a za razliku novca i N364 uzet neki jači solo workstation (vjerojatno Yamahu EX7).
kreso je offline   Reply With Quote