Videti jedan post
Star 24.10.2006, 09:21   #7
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma vidi Alix. Ljudi se nađu u škripcu i daju robu u bescjenje. Nedavno je moj prijatelj kupio N264 za samo 350 €. Došao kod mene da mu upucam boje. Naravno, dao sam mu svoj disk sa soundovima, ali on bi još nešto dorađivao. No, nezna niti jedan strani jezik. Sad mu ja pokušaj objasniti kako se radi na editoru, ali badava. Kad je neko panj, onda je panj i nemožeš pomoć balvanu nikako. Na kraju ga je majmun prodo za iste pare. Ja mu reko, evo ti 350 € ja ću je preprodat, ali ne. Da ako mogu ja dobit za njega 600 €, da onda može i on. Dobio je qrac da izvinite. Ja sam mogao dobit u zamjenu 1 za 1 Roland G800 odmah.
Synth nije loš. Stvarno je mrak. Ja bih ga stavio rame uz rame s Rolandom XP-50, Yamahom W-7 ili CS6X (iako ima sampler). To je po meni osobno zadnji KORG-ov workstation (uz KARMU i Trinity) koji je kvaliteno napravljen. Već novi Triton Clasic, Le i Tr su "govna" puna plastike. :twisted:
Da Tr ima kučište i editor barem upola kao N364, ma kupio bih ga bez imalo razmišljanja, bez obzira što imam već Pa80 (što je isti generator zvuka).
Prije par mjeseci mislio sam ga zamjeniti za XP-50 ili XP-30, ali Rolandaši su poznate "pizde" (bez uvrede) pa drže vrijednost svojih syntheva u bezcijenje iako ne vrijede tih novaca.
Od ostalih starih legendarnih KORG-ovih workstationa preporučio bih ti također bez imalo razmišljanja KORG T3. Taj je stvarno car po kvaliteti izrade. Također vrlo je interesantan za rad KORG Z1 koji istina Bog s obzirom na MOSS generator zvuka ne obečava previše u stvaranju narodnjačkih boja, ali je zato za live nastupe u jazz i rock izvedbi nenadjebiv. Stvarno piana, hamond'si i pad'si da se smrzneš. A tek da mu čuješ "tepih" soundove, ma naježiš se. Svaka dlaka ti skoći na ruci kad ga potjeraš kroz razglas. No takove "igračke" koštaju još dan danas malo više para. A kvalitet sounda bih usporedio s legendarnim VL soundom iz Yamahe VL-7 (ovo da ima za kojih 500 - 600 €) ubo bi bez umalo razmišljanja. Nema te trube i sax-a na ijednom synthu što ova Yamahica (samo 4 oktave) može proizvest. No to je već druga prića :wink:
kreso je offline   Reply With Quote