Kreso jarane stvar je ovakva:
Imao sam Roland D-10 i D-20 i mogu ti reći da su to klaviature za početnika stvorene...Na obadva sam imo Pattern ritmove i to stvarno do jaja koje su pravili Vojkan,Amos i Dule iz Srbije...Na njima pustiš Ritam boju napraviš i splituješ (ima ubitačan bass) i sviraš ko pravi...ja sam bass-iro skoro 2 godine na D-seriji i nije bilo nikakvih problema...Ja,harmonikaš i bubnjar smo svagde odradili poso do daske...A i bolje je početniku da se prvo nauči bassirati jel nije ti fazon kupiš sebi aranžera kao E-86 i E-96 pa sad na njima sa 2 prsta pritisneš akord i sviraš...Jeli D-serija Workstation ili ne to ne znam ali znam da su jako dobre klaviature koje su meni jako pomogli u svirci...I danas dani imam D-10 kod kuće za uspomenu i da znaš kako nekad zapaše ostaviti aranžera i malo se poigrati bassom...A za aranžere je najpovoljnije kupiti PA50 jer je jako jeftin,nudi ogromno za te male pare,a posao odradi malo slabije kao PA80...A što se tiče nadgradnje PA50 u PA80 ja mislim da se ne isplati...Jer nadgradnja je oko 400eur (tako sam čuo) i bolje je onda kupiti polovan PA80 i imati strojčinu...Za mene je PA80 bolji od PA1X zato što sam na njemu odradio posao ubitačno a na ovom već 2 tjedna sjedim i riktam ali ništa-katastrofa od instrumenta na svirci se PA1X pokazao tako slab to ne mogu da vjerujem...Tolike pare sam dao za njega a nije ispunio moja očekivanja...Pozdrav i izvinite što sam napiso roman...

:wink: