Videti jedan post
Star 23.10.2006, 12:08   #2
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

KORG N364 je solo synth koji se je pojavio početkom 1997 godine kao nasljednik KORG-a X3. Nema sampler, no ima vrlo močan sound engine zasnovan na AI2 sintezi zvuka s 4 oscilatora po zvuku. Ima 4 programske banke sa po 100 soundova + 128 GM sounda što ukupno iznosi 528 programskih boja od kojih možeš 200 da promjeniš tj USER su.
Također ima i 400 kombinacija od kojih je 200 reprogramirajučih. Ima arpegiator, sequencer s 32.000 notnim zapisom, MS-DOS kompatibilan Flopy drive. Kučište mu je metalno i kvalitetno. Tipke su mu plitke, elastične i brze (jako pogodne za harmonikaše). Izlazi i GM mu je fantastičan. Editor mu je dosta jednostavan za korisnike KORG-ovih workstationa, a postoji i software za editiranje PCG-a.
Synth je po kvaliteti al pari KORG-u 01W/FD, čak malo jači po soundovima. N364 znači N3 (serija N), a 64 u nazivu mu znači da je 64 polifoni.
Ja ga još dan danas koristim u kombinaciji s Pa80. Iako je glupo imati 2 KORG-a na stageu, ipak se radi o različitim soundovima i sintezi zvuka. Realna cijena mu se kreće između 400 i 600 €. Ima vrlo kvalitetne narodnjačke boje (meni je osobno tamburica s njega puno bolja nego na Pa80), čak u klasi sampla.

Eto, toliko ti mogu reči sa sad o njemu. Ako što trebaš od boja javi se iako sam skoro 80 % svih boja koje koristim na njemu stavio uvdje u download centar.

Ako ga dobivaš za 300 €, i ako je ispravan uzimaj ga bez razmišljanja. Nečeš požaliti. Stvarno je jedan od boljih KORG-ovvih workstationa koji su do sad izašli.
Inaće brat u seriji mu je N264 (6,5 oktavna verzija, inače ništa jača). U navedenoj N seiji postoje još N1, N5 i N5 EX, no niti jedan od njih nema Flopy drive kao N364 i N264 pa su nepogodni za rad ako nemaš PC računalo. N5 je po broju kombinacija i programa duplo jači, no to su sve soundovi tj boje više za techno i dance, a kapacitet usera mu je s obzirom na 1024 kombinacije samo 200 mjesta. U tom pogledu još je iz N serije N364 daleko najbolji.
kreso je offline   Reply With Quote