Ljudi, koliko para - toliko muzike.
Ne verujem da razlika izmežu TR i Le opravdava toliku skuplju cenu za TR.
Tipke su očajne, ja na tome ne bih mogao da sviram, ali opet, sve je stvar navike. Nauči se i na loše tipke, nekada sam svirao na XP-10 ....
A taman da se uzme i extreme, ili koji kod KORG koji radi sa semplovima, učitavanje seta je neminovnost. KORG jednostavno tako funkcioniše. Meni je extreme prvi KORG-ov sempler i iskreno mi je bilo strašno čudno kako kog vraga nisu stavili neku bateriju koja će pored podešavanja koja i inače čuva u sebi, sačuvati i tih skronih 96Mb RAM-a???? Mogli su, naravno, ali pitaj Boga zašto nisu. Valjda je u normalnim zemljama i struja normalnija, pa se tamo to ne dešava, šta znam...
Inače, za evo 2 god kako imam extreme, samo jednom mi se desilo da se klavijatura izresetovala, ali je tada skroz nestalo struje. OK, kod extreme je ispravljač ipak malo ozbiljniji, pa verujem da može da izdrži oscilacije napona koje TR ili Le ne mogu.
Summa summarum, ukoliko treba kupovati klav, a nema se baš neki budžet, ja bih se odlučio za Le. Razlika do TR-a je neopravdana. Kartica svakako može da se čita neograničen broj puta, stvar koja joj skraćuje životni vek je pisanje...