Zeko prijatelju evo ti moja iskustva ...
Meni osobno NE VALJA niti jedan nit drugi. Oba očitavaju samplove do vječnosti, a kad i očitaju nedaj Bože da slučajno nestane malo struje (čak ni milisekund) i onda opet Jovo nanovo s očitavanjem. Taj KORG-ov sistem očitavanja samplova ne valja što je pod noktom crno i samo zbog toga što mi se je desilo na jednoj zabavi (imo sam Tr-a čitavih 7 dana) kad je zbog loše urađene strujne instalacije na tom društvenom domu ostao Tr u pola pjesme bez glasa jer je malo pao napon (naravno, treba mu opet 20 minuta da nanovo očita sve samplove). Zato sam ga prodao u rekordnom roku. Znao sam da ima isti sistem očitavanja samplova kao i LE, da je samo trunčicu poboljšan, no ipak nadao sam se da s obzirom na duplo veči RAM da brže čita i da ako već i čita samplove s SD kartice da ih pročita maksimum do 5 minuta čekanja. Šipak

. KORG na Tr-u kupi lovu. To što su na njega sitno nadogradili ne opravdava činjenicu da je skoro 30-40 % skuplji od Le-a koji se btw više ne proizvodi, no po meni je samo druga kartica i boja. Ostalo je sve faktički isto. Inaće bez samplova niti LE niti TR nisu nešto posebno. Jadni nastavci starog KORG-a X5D. Čak mi se i X-50 bolje čuje koji nije predviđen da čita samplove, ali on sa svojom cijenom i internim soundovima totalno opravdava svoje postojanje i cijenu. Tipka mu je nikakva (i LE-u i Tr-u), kučište jadna jeftina plastika, prastari ekran, editing užasan... da ne nabrajam jer će ispast da ih više ne mogu ni pogledat. Za taj novac se bolje isplati kupiti neki kvalitetniji sampler modul i imaš sve.
Moj ti je savjet da za tih 700 € ubodeš Yamahu EX-7 koji je kao sampler svemirski brod za LE-a i Tr-a u svim segmentima hočeš od kvalitete izrade, tipke, memoriji, a i dan danas EX serija još uvijek bolje zvuči od pojedinih Motifa,pa čak i Extrema, a da ne pričamo o jadnicima kao što su LE i Tr. Ako ti je sila uzmi, samo ja kao stari KORG-ovac sam ovaj KORG-ov "okot" prokleo za sva vremena. Činjenica je da se od KORG-a ne isplati ništa jeftinije od 1.500 € (kao novo) kupovat. A ti sad misli. Or rabljenih se solo samplera isplati uzet Extreme il Studio, al jakooo teško češ ih ispod 1.250 € uopće nač.