Videti jedan post
Star 08.02.2009, 19:35   #6
Millan
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!

Millan's Avatar

Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
Millan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja imam Pa800 od januara 2007, znaci vec vise od dve godine. Kupio sam kod ovlascenog distributera za Srbiju, firma SkyMusic. Klavijatura je preradjena jer sam dugmetarac, tako da sam garanciju automatski izgubio, ali mi nije ni bila potrebna. Do sada nikada, ali nikada nikavih problema nisam imao. Postoji serija koja ima problem sa ram memorijom o kojoj je i sam Korg dao obavestenje na zvanicnom sajtu za Pa seriju.
http://www.korgpa.com/pa_root/en/pro...sappearing_Ram
E, sad da li je to tacno odredjena serija klavijatura ili serija ram modula koji imaju kvar do sada nigde nije tacno potvrdjeno niti dokazano ili taj kvar moze postojati na bilo kojoj klavijaturi odnosno ram modulu.
One price, nemojte ucitavati puno semplova, te nemojte cesto brisati semplove, te ovo, te ono, su prazne price! Ja sam nebrojeno puta ucitavao druge setove, brisao, menjao, kombinovao iz vise razlicitih setova, sto semplove, sto ritmove, rom boje... Naravno bez globala, jer je poznato da ucitavanjem istog od drugih Pa serija moze doci do toga da klavijatura zabaguje, npr. da ne radi jedan sequencer, da assignable klizacima se promene funkcije itd...
Za ove dve godine sa klavijaturom radim konstantno, mozda 5-6 vikenda slobodnih, a preko nedelje stoji u sobi, cesto upaljena po ceo dan. Radila je u svakakvim uslovima i gde su odlicni i pod satrom gde je bilo prasine, vlage, hladnoce.
Sa tasterima i ekranom nema problema, nikada ne treba dva puta da stisnem.
Jedino sto mi je malo na donjoj strani zardjala mrezica levog zvucnika od znoja, prilikom pojacavanja potenciometra Master Volume i sto je malo izgrebana, ali je i radila...
95% slucajeva gde se zale na neke probleme je ustvari cisto nepoznavanje klavijature i principa na koji ona funkcionise!
Zato, pod obavezno prvo manual u ruke, pa nisu ga ljudi dzaba napisali...
Millan je offline   Reply With Quote