Tema: Smekeri!!!
Videti jedan post
Star 29.01.2009, 21:00   #27
milanche007
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 18.07.2008
Downloads: 2589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg Extreme,Roland XP30
Interesi: Sex,droga,alkohol...sve sto vole mladi
milanche007 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

caka012,apsolutno se slazem sa tobom!kolega romario je rekao da zivi u hrvatskoj i da nem predstavu o ovom bendu.evo kolega sad cu da pokusam da ti objasnimu hrvatskoj kazu za djeana matica i sasu matica da su to narodnjaci ,kao i indaira ***** i tako dalje.e sad to je kod nas komercijalna narodna muzika kako kazu na tv turbo folk.e smekeri sviraju pravu narodnu da kazem tradicionalnu muziku iz svih karjeva srbije zato sto dominiraju harmonike i drugi zivi instrimenti(sax,truba violina itd) znaci NE SVIRAJU ROK I ZABAVNO.kao sto je u hrvatskoj postoje o klape i takvi sastavi koji akcenat daju tradicionalnoj muzici.dok su amadeusi rokeri,ali su zbog posla morali da poskidaju i neke narodnjacke stvari da ne bilili gladni(koga interesuje metalika i te stvari).kao drugo muzicka situacija u srbiji se malo izmenila tako da je u prvom planu bas ta komercijalna muzika a trdicionlana je otisla malo u zapecak,zato su sada amdeusi prvenstveno rokeri ali i sviraju i narodno(mada to sto oni sviraju je daleko od prave narodne muzike).mislim da sam ti malo pomogao.uostalom pogledaj na you tobe kako su izgledale svadbe u srbiji do 90-tih,e smekeri su ti predstavnici takve svirke.pogledaj danasnje svdbe u gradovima slicne su kao i u svim gradovima iz bivse juge(govorim u globalu)....sve je manje dvojki a vise rumbi i rok ritma.opet ce neko reci e brate nista ti neva lja to objasnjenje ali ja ne znam kako drugacije da objasnim,hahhahah.eto druze nadam se da sam ti bar malo razjasnio .inace ovde ima jos takvi orkestara,imas SMEKERE,TIGROVE,RULET i jos mnoge druge zavisi od delova zmelje posto se i tu razlikuju stilovi.u nacelu sve je isto.eto tako pozdrav
milanche007 je offline   Reply With Quote