Da se i ja uključim debati...
Prije svega Stabilizacija radne točke svakoga pojačala je ovisna od izvedbe hlađenja i od same površine Hladilnih rebara...A sve aktivne kutije obično imaju STK-čipove ugrađene ili MossFet tranzistore koji ne mogu da podnesu prevelikog opterećenja.A cjelokupan sistem je izgrađen na tijesno tako da se obično pregrijavaju ako rade duže vremena...Najbolje ti je da kupiš aktivnu miksetu i nećeš se pokajati...Pasivne miksete sa naknadnim pojačalima možeš koristiti samo na većim svirkama kad imaš više od 4 kutije (ako paralelno vežeš kutije npr. 8 ohm onda se kod svake kutije što je priklopiš impedanca smanji za pola) zato staviš rack sa kretnicom,pojačalom i mikserom ali se ne isplati zbog prevoza,jedino ako imaš kamion...Zato po vlastitom iskustvu predlažem Dynacord PowerMate Seriju koju i sam imam i stvarno radi bez ikakvih problema...Na nju priklapam Dynacord Corrus Line i Electrovoice SX300 i forsiram je koliko god mogu...Kad se pregrije samo iskoči rele i kad se ohladi upališ i ponovo svira...
|