Svakako prijatelju, sve stoji što si reko. Ali zašto ovisiti o sitnicama koje život znače. Razglas u diskoklubu mi nikako ne može biti toliko kvalitetan da zadovolji moje kriterije i moje parametre iz miksera. A i s druge strane to je malo i stvar navike. Kad uho naučiš na sound iz svog mixera onda je jako teško ... Mislim da znaš što mislim :wink:
Što se tiće Dynachord Powermatea, slažem se s tobom da je malo precjenjen i skup, ali brate kad već kupuješ Power Mate onda baci 200-tinjak € više i uzmi 6 kanala više. A uvijek dobro dođu. To što je 1600 par centimetara veći i teži od 1000 ne igra nikakvu ulogu, a s druge strane dobijaš jaće pojačalo, višak kanala (znači da nije preopterečen mikser) koje uvjek možeš popuniti. I s takvim mikserom možeš odradit bilokakvu vrstu posla. Pa i do košarkaške dvorane (naravno uz dobre zvučne kutije, skretnicu i dodatno pojačalo).
Što se zvučnika tiće mene se dosada najviše dojmio Dynachord u kompletu, znaći sa svojim pasivnim kutijama i bas binovima. Također uz Powermate lijepo zvući i Yamaha 2 satelita + bas binovi i pogotovo FBT Basovi s EV sateliti.
Mackie VLZ je također fenomenalan mixer, no moram napomenuti da je Mackie "Mercedes" među mikserima i da zahtjeva vrhunsku popratnu opremu. Znači pojačalo tipa Carvin, Craft, pjevački efekti tipa Lexicon, Digitech ili orginal Hellicon, dok igračke tipa Alesisa Quadraverba, KORG-a ili BOSS-a ne prolaze. Pogotovo Beringerovi efekti užasno zvuče u kombinaciji s Mackiem (da me sad ne napadate, govorim o vlastitom iskustvu).
Od starijih fenomenalnih i dobrih miksera jaaakkkkooo je dobar Dynachord Stage Mate 2000 i 2400. Perfektan, milozvučan i topao sound proizlazi iz njega, no s obzirom da se radi o legendarnoj mixeti stvarno češ ga jako teško nači, jer tko ga ima i dan danas ga teško prodaje.
Od ostalih valja reči da je Yamaha s mixerima uvijek pri vrhu, no ako nisi studijski štakor obavezno izbjegavati stari 01V jer je jako teško raditi s njime pogotovo 03D. Novija E serija je OK. Isto tako Soundcraft je isključivo vrhunski studijski mixer i teško češ se na njega privući u live nastupu. Postoji inačica Soundcraft by Spirit, ali to je više "rockerski" Power mixer, pa ga valja izbjegavati bez obzira na Lexicon efekt u njemu. U biti taj "Lexicon" je Lexicon pisan s malim slovom u uspordbi s pravim orginalnim,
|