Neki sviraju ko što sam reko ZA PARE a drugima je to samo hobi s kojim se zaradiu dodatna kinta...Kao što sam reko biće prepucavanja ali NEKA NE IDE U LOCK...Sve je u granicama normale,tema je otvorena kao i postovi i odgovori...Dole u Bosni il Srbiji ljudi mogu da žive samo od muzike,i da ne rade ništa uz to,ali ovdje kod nas NEMA ŠANSE...Bilo je njih mnogih da ne nabrajam po imenima koji su živjeli od muzike od 1990-te pa tamo do 1998-me dok nije počelo da gusti...A dan danas gledam mnoge dobre muzičare koji rade po tvornicama,peru sudove,polagaju pločice i knauf ili rade u autopraonici...a zašto?Nema ljudi više tolike zarade ko nekada to sam i sam skonto,zato i radim da mogu da živim normalan život bez dugova...Inače u nas 80% ljudi u inostranstvu ili je u kreditu,leasingu ili drugoj zaduzi koju treba odplatiti,a sa samom svirkom nemoreš ni kiriju da pokriješ...Ja sam imo jednu tezgu sa Josipom Matićem gdje smo imali preko 3000eur bakšiša---Ali kolege to je jednom u par godina a živjeti treba SVAKI DAN...I ne možete porediti dole vaš standard i ovaj naš gore,dnevnice su skoro iste a i zarada a ovdje cjene 3-4 puta veće...