@ Zeko
Cekaj...nemoj da zbog nerazumevanja sad prica ode u pogresnom smeru,da ne bude svadje i prozivke bez veze...nije se moj komentar odnosio na znanje ili neznanje,ili mozda upotrebljivost u "umetnickom" smislu,nego vidi,ako radis ceo dan u firmi i mislis kako ces uvece svirati imas dva problema...prvi je sto u firmi ceo dan razmisljas kako ces uvece svirati a kad odes na svirku umoran si pa ni tamo ne mozes da das 100% od sebe...samo sam na to mislio,nista drugo...a ako si profesionalac u biulo cemu to po meni podrazumeva totalnu posvecenost toj obavezi...
Citat:
Originalno postovano od Alix
Rolando ja radim u firmi jel mi treba STAŽ,socialni i ostalo što kod muzike nema...
A svirkom zarađujem honorarno...Dakle sve sa svirke pare idu za financiranje djece i malo luksuza a pare od firme da se poravnaju troškovi i ostale namirnice...Dakle OBJE grane gonim već skoro 2 godine i zajedamput sve ide kako treba...Kad nema tezgi,pucam sate preko vikenda a kad ima-zna se...Ne mogu si ja priuštiti živjeti samo od muzike jel je to ovdje NEMOGUĆE...
PS:Kad ostariš,ne mogneš svirati i nosati opremu od države će da stigne kita...
Ako nemaš staža ili šta sakriveno od sebe ošo si u đavla...
Kad sam bio 16 godina i imo želju da živim smao od muzike,jedan stari harmonikaš Marko Murgić iz Ljubljane mi je reko da tražim nekakav sporedan poso ako za Boga znam...Jel njemu je bila samo sreća što je steko kapital i nije imo djece,inače bi se i njemu slabo pisalo...Treba razmišljati unaprijed,jel godine idu a treba ih izkoristiti maksimalno...
|
Alix...sve si ti u pravu,i za staz i za socijalno i za penziju...svako treba da ima svoj rezon u zivotu...ja sam clan udruzenja vec skoro 20 godina i redovno placam clanarinu a penziono ne ni socijalno,moj rezon je ako sam sebi ne omogucim penziju drzava mi je nece dati sto posto,nazalost u takvim vremenima zivimo...nesto sam uspeo da do sada uradim takao da mi je to ok,ali odricanjem i radom koji bi matematicki gledano bio od godinu dana 300 svirki i more kilometara u kolima,avionu itd...to sa radom u firmi ne moze nikako paralelno,zato sam i napisao da je meni moja svirka firma...
Jos nesto...profesionalno gledano,jedina stvar koja me nervira u toj prici je to sto ako ti radis u firmi i sviras iz zadovoljstva,znaci automatski ti nije bitno koliko para uzimas svirajuci,samim tim ubijas cenu ljudima koji od toga zive...naravno ne mislim licno na tebe nego na masu njih koji tako rade...isto bi bilo kada bi ja dosao na tvoje radno mesto u firmi i radio za duplo manje para jer mi pare nisu neophodne kad ih zaradjujem svirajuci...ne bi ti bas bilo pravo zar ne...a da ne pricamo o samom kvalitetu rada,ne mislim da covek moze raditi neki posao i isto tako kvalitetno biti posvecen poslu kao sto je muzika...to je moje misljenje...