Videti jedan post
Star 07.09.2006, 23:41   #2
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Korgminator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja imam Korg-a PA80, do nedavno bi ti njega prije preporucio, al ne vise

Jucer sam bio u muzickoj prodavnici i imao sam sansu punih 4 sata da isprobam PA1X Pro (slagao sam ih da cu ga kupiti i pustili su me da se igram ). Za razliku od PA80, RX bubnjevi na PA1X su odlicni, takodjer ritam i bas gitare (sve ostale boje su super kao i na PA80 i jos bolje). Mnogo mi se svidjela jacina tipki na PA1X, za mene licno su boli glava za soliranja. PA1X Pro je cvrsto gradjen, za razliku od PA80, sto ja volim, i izgled mu je bas onako kako pise "PRO." Isprobao sam par svojih ritmova sa PA80 i potpuno isto zvuce kada se load-iraju u PA1X, samo sto trebaju da se poprave da koriste RX zvukove i efekte. Touch screen je isto veoma kvalitetan, brz, samo sto sam imao problema pritiskajuci mute pored SOLO boja (mala je kockia a moji prsti debeli ). Oni koji su imali PA80, na PA1X Pro mogu da pocnu da sviraju za par sekundi. Load-iranje samplova sam skontao za pet minuta (imas i djabne backup-e Korgovih sample-ova koje je Korg prodavao za PA80). U glavnom, sve na PA1X Pro mi se mnogo dopalo i uradjeno je vrhunski. Priznajem da je PA1XPro PRO masina (napokon je i Korg napravio nesto da vrijedi novca). Ako imas novac prijatelju, kupuj ga bez razmisljanja...ako nemas dovoljno novca, onda sacekaj da ustedis pa onda ga kupi . Moja muzika je otisla skroz u drugome pravcu, sa audio kompjuterima...inace bi PA1X Pro kupio sebi bez razmisljanja...ako mi ovo ne uspije sto sada radim i ja cu da ga kupim

Trenutno mislim da najbolji aranzeri za nasu muziku (bez ikakvih externih kutija, audio PCa, za poboljsanje zvuka) su
Korg PA1X i PA1X Pro
Yamaha Tyros 2
Yamaha 9000Pro
...sve ostalo i ne gledaj, ne gubi vrijeme
Korgminator je offline   Reply With Quote