Videti jedan post
Star 28.08.2006, 09:19   #7
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ yu-midi

Prijatelju malo se kasnije uključujem u temu, no i sam znaš da sam jau ovoj nedoumici i problemu još od 4-5 mjeseca ove godine. I vjeruj mi da se nisam baš odmako daleko.
Ali, da sad krečem izpočetka uzeo bih Pa50 + Audio PC bez ikakvog razmišljanja. Moja razmišljanja su takva (koliko se kužim u hardwar računala) da za ovaj posao treba samo jako dobra audio kartica (čim profesionalnija to bolje) i što veča memorija. Ostalo su gluposti koje ne trebaju. Za live svirku za samplove ti je dovoljan i HD od 20 Gb. Usudim se reči (sad će me Nedim i Tranzit razapet) :wink: da taj posao može odraditi i koji stario model Teratecove audio kartice i 512 Mb memorije. Uz kvalitetan softwar kad sve zbrojiš ispada te malo skuplje od Pa1X-a, a dobiješ u kvaliteti 4 do 5 puta močniju kombinaciju. Jer Pa50 novi košta cca. 1000 €, a malo kvalitetniji audio PC 1.750 €, i da ga ušminkaš u super minijaturno desktop kučište. Za 300-tinjak € nabaviš mali flat monitorčić i do penzije si miran. Mana u čitavoj priči je što Pa50 ima stvarno za klasu lošiju tipku i dugmiće od Pa80. Znaći kad sve zbrojiš za max 4.000 € imaš babarogu, a to ti ispada da uzmeš Pa1x i Motif ES, a opet s druge strane dobijaš tehnički puno jaču kombinaciju.

pozdrav
kreso je offline   Reply With Quote