Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: Hollanija-Rotterdam
Downloads: 568
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Harmonika, Roland E50, Korg Le, Yamaha V50
Interesi: Sve sto je vezano za computere, muzika, motori
|
Nije muzicar muzicar samo zato sto je isao u muzicku skolu. Covjek koji ima talenta za muziku osjeca je, i zna svoj osjecaj prenijeti prko svog instrumenta ili svjim glasom u muziku ili pjesmu je za mene muzicar ili umjetnik. I kad takav covjek jos i skolom, da kazem, podkuje svoj talenat onda je to vrhunski muzicar. Naravno da je i pjevac muzicar. Njega je bog nadario glasom i ako to zna da iskoriti i on je umjetnik to jest muzicar.
Ljudi koji pustaju fajlove, neki ih dobro srede pa dobro zvuce, su DJ-ji ili kako ih ja nazivam tonski majstori. Majstori su majstori oni nisu umjetnici pa onda nemogu biti ni muzicari.
E sad cinjenica je da kao sto je Sejo rekao da neki muzicari nestaju, basisti, gitaristi bubnjari. Takva su vremena dosla. U biti covjeku danas je manje potreban kvalitet (puno kosta) vise tezi ka kvantitetu. Daj da imam muziku pa nek bude i fajlas ali eto nek se svira i nek neko zapjeva i ako je atmosfera dobra svi ce se opustiti. Vjerujte mi te fajlase odmah skontamo i mi se nemozemo opustiti jer smo dosli na takavu jednu priredbu da bi culi dobru muziku. I kad cujes onu svu zbrku (sto drugi ne cuju) mi se jezimo.
Da neduzim vise i ovako sam napravio roman.
Pozdrav svima, polako i smireno uzivajte koliko mozete…
|