@nikdejan
Mislim da si me pogresno razumio. Mozes ti i Battery 2 upotrijebiti u Forte i sa OneManBandom, mozes i Kontakt 2 isto tako upotrijebiti sa nekim mega-giga drum setom koji neces mijenjati. U Forte imas opciju da jedan instrument potpuno iskljucis iz Scena i on se onda ponasa kao da je u standalone modusu, znaci kao da si ga otvorio nezavisno od Fortea to jest sve se mijenja pri promjeni scene samo taj instrument tjera svoje pa svoje. Inace radim samo sa jednim drum setom u toku svirke a mislim da bi drugacije bilo i nelogicno jer ako nastojimo u sustini da imitiramo zivi orkestar na bini onda je naopako da taj nas bubnjar ima u isto vrijeme desetak kompletnih bubnjeva. Namucio bi se jadnik silno sa transportom.
Za bubnjara koristim prevashodno Tontrackovog EZ-Drummera kome su dodate ostale latino i orient udaraljke koje idu sa Kontakta 2 ili sa Emulatora X2. Radim na masini sa dosta RAMa (16GB) tako da mi ne smeta sto ovaj EZ-Drummer uvijek ucitava svoje samplove u RAM.Ovako sam siguran da nece biti smetnji zbog povelikog DFD streaminga, jer se moraju uzeti i ostali instrumenti u obzir, posto radim iskljucivo sa softvare instrumentima.
Kada radim sa softvare aranzerom onda je to Live Styler jer je dosta stabilniji od OneManBanda koji i u najnovijoj verziji ima dosta problema sa grafikom. U Live Syleru mi vise odgovara i samo pozivanje ritmova koje je daleko bolje rijeseno nego u OnemanBandu. Najradije ipak radim na nekom od aranzera kao kontrolerom koji upravlja svim softvare instrumentima koji se nalaze u NI Kore ili u Forte a takav aranzer moze biti i iz najnizeg cjenovnog segmenta jer njegov sound uopste nije vazan.
|