Videti jedan post
Star 20.11.2008, 20:17   #7
krema
Drugar foruma

krema's Avatar

Registrovan/a dana: 03.03.2008
Downloads: 113
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
krema befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Vaxter

znaci telnet je isklucen od rutera, tako da preko telneta nemogu ama bas nista, ostalo je samo da fleshujem preko TFTP protokola, ja bi da stavim ili dd-wrt ili originalni Linksys firmware, ali nekako nikako da mi podze od ruke da stavim bilo koji firmware.

ima jedan TFTP postupak koji ide ovako:

1. ruter iskljucen od power kabla
2. podignes jedan CMD (command prompt) preko run i u njega ukucas ping -t -w 10 192.168.1.1
3. podignes jos jedan CMD i u njega upises tftp -i 192.168.1.1 PUT openwrt.bin (ostavljas ovaj prozor na gotovs bez nikakve egzekucije) !!!
4. pustis prvi CMD da pinga celo vreme ruter
5. ustekas power kabl na ruter i pratis ping na prvi CMD
5. ides u drugi CMD i cekas na prvi odgovor od pinganje rutera, cim vidis prvi odgovor u isti moment sa enter tipku pustis da ide komanda PUT, i na ovaj nacin "tako pise na net" pocinje fleshovanje, a to treba da traje mozda vise od 5, 6 ili vise minuta, dugo fleshovanje je verovatno zato sto LAN konekcija je prethodno limitirana na 10 Mbps half duplex. A zasto mora da bude tako pojma nemam

ovo sam probao vise puta ali nikako da utrefim pravi moment kad da pritisnem enter u drugi CMD za PUT, mozda gresim u neke korake

drugo jedno pitanje !?
posto program CMD je u samom windowsu i on nezna gde je fajl recimo openwrt.bin, ja ovako radim :

bin fajl stavim direktno u D:
dignem CMD i idem direktno na D disk sa naredbom d: enter, sada sam u status D:\>
od ovaj status pisem tftp -i 192.168.1.1 PUT openwrt.bin i odavde cekam pravi momenat da pustim ovu komandu hehe al nikako da nacekam pravi momenat lol

hvala ti puno Vaxter za tvoju nesebicnu pomos, znao sam da imas ovakvo iskustvo, ako nesto budem uspeo oko fleshovanje, napisacu ovde na forum kako sam to izveo.

p.s. a sta mislis dali se moze nesto postici preko Linuxa, imam one CDa live Knoppix, bootiras pravo od CD do kraja (bez instalacije), jel se moze nesto uciniti preko njega?

Big Pozdrav
krema je offline   Reply With Quote