Fantom
Kakav crni Fantom? Nema tu nikakvog Fantoma.Ovu igrackicu s kojom se ja igram vec 3 meseca ne bi nikad mogao da nazovem Fantom nego bi je nazvao Barbie,Casper,Baby Toy.....
Mislim da je cika Roland pogresio u imenu.Evo sad ja putem ovog foruma molim sve korisnike barbija tj Fantoma G da lepo javno napishu sve probleme koje su imali u radu sa njim i da napisu da li su zaista osetili ikakav napredak u zvuku u odnosu na prethodnu seriju klavijatura ostalih renomiranih proizvodjaca.Ja sam odlucio da necu vise da branim svoju investiciju i da se ponasam kao da mi je Roland poklonio klavijaturu.Hocu ljudima da pokazem da to i nije neka sprava (daleko od toga da je losha).Da nekako skrenem paznju na probleme ljudima koji se razmisljaju da kupe Fantoma G.Da malo priblizim cinjenicu da ova klavijatura mnogo cega nema i mnogo sto sta ne moze da izvede.Ko je kupio ,kupio ,vracke nema.Ne vracam je ni ja taman za hleb nemao,jer bi u transakciji sigurno puno izgubio, a i zaljubio sam se u izgled klavijature na neki nacin.Da izgleda bolje od svih izgleda i tu nema pitanja ukusa.Ukus je svaciji pogodjen.Ali druge stvari su daleko bitnije.Sta bi ljudi sa efektima?Ja sam sve cekao novi O.S u nadi da ce mu staviti mogucnost da ima tri efekta u live setu kao sto je to X6 imao.Mislim da mozes staviti Delay,Hall ,Eq i recimo Phaser ili neku distorziju.Ali od tog posla nema nista.Roland se hvalio kako Fantom G ima toliko brz DSP procesor da nema nikakvih prekida kad se menjaju boje!Pa naravno kad taj isti procesor nije ni sa cim opterecen.Na X6 si imao mogucnost da ga opteretis sa vise efekata ali ovde nije ostavljena nikakva mogucnost.I ja lepo instaliram novi O.S kad on pun gresaka.Jedna od njih me je udarila po glavuci zaista jako.Nisam mogao da ucitam svoj set tj PROJECT.Posle 18 sati zezanja nekako sam to ucitao iz tri dela ali sam se razocarao u potpunosti.Pisacu jos o problemima sa kojim sam se susretao.I ovaj put cu dodati samo da ja ni posle 3 meseca nisam zadovoljan na klavijaturu tj na svoj set.Ona jos nije spremna za svirku.Deset kilograma sam omrsao(to je inace pozitivno u mom slucaju).Jos cu dodati samo da sam ovoliko vremena proveo sredjujuci Extrema ili M3 ili XS napravio bi od tih klavijatura babaroge.
|