Videti jedan post
Star 01.08.2006, 12:13   #5
yu-midi
Otac nacije

yu-midi's Avatar

Registrovan/a dana: 22.10.2003
Mjesto: Austrija
Godina: 51
Downloads: 1117
Uploads: 130
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: KORG Pa2x pro / TRITON Extreme
Interesi: Muzika
yu-midi befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
yu-midi pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Enva prijatelju stari pa ti kupi PA1x prije mene sto nemogu da vjerujem,posto si toliko bio ubjedjen da je PA80 bolji
ko te nagovori da dash tolike pare a i sam si znao da ti se nece svidjeti :
Mislim da netrebamo raspravljati sta je bolje jer ipak PA1x ili PA1x pro su mocnije mashine i sve sto si imao na Pa80 sada mozes da ima x2,stim sto je kod PA1x sada ista prica kao kad si imao nov PA80 sve se mora nanovo da radi i sredjuje,sa preuzimanjem setova sa Pa80 neces dobiti taj kvalitet sto ocekujes od te klavijature,velikaje razlika u softweru kao i samom podesavanju ritmova i boja.
Mislim da si nezadovoljan posto je i sama klavijatura preskupa i naravno kad se daju tolike pare ocekuje se nesto mnogo vise,ali kao sto i sam znas trebace ti mnogo vremena da dobijes ono sto si ocekivao i onda ces vjerovatno imati drugo misljenje.
E sada i sam nisam vjerovao da ima neke mnogo velike razlike izmedju PA1x iPA1x pro ali cinjenica je da je PA1x pro bolja mashina.
PA1x je nesto slicno gradjen kao i PA80,plastika kao i oni ogromni zvucnici koji su po mome misljenju mogli duplo manji da budu.Sasvim beskorisno ako je rijec o profesionalnoj klavijaturi.Sve sto radite na ritmovima bojama itd.. nikada nemoze covjek da to ocjeni dali to valja ili ne bez dobrih monitora,sto vjerujem da su mnogi od nas imali sa tim lose iskustvo 8O kada cujemo na razglas nesto sto smo pravili i mislili da je 100% OK i tako u pola svirke prepravljaj ritmove
Nesto sto me iznenadilo tj. kada sam cuo da PA1X pro ima jaci izlaz u odnosu na PA1x sto mislim da su upravo ti zvucnici u pitanju.
Jedan prijatelj kada je kupovao klavijaturu testirao je u radnji jednu pored druge,sve isto podeseno na razglas kao i na klavijturama sa nekim standadnim ritmom,sto PA1x pokazuje na skali negdje sredinu PA1x pro udara u crveno.
Na ja i jedna i druga imaju mane i prednosti tako dok kupim jednu od njih imam jos vremena da razmislim.

Ujedno zahvaljujem se svim aktivnim clanovima na jakoj podrsci koja mi je sada prijeko potrebna,stvarno zadnjih 3 mjeseca nemam vremena nista da uradim na sajtu,ali nadam se da ce biti nesto bolja situacija i da cu imati vise vremena da osvjezim download centar kao i sto imam namjeru da dovrsim ovaj download likn sa vecim fajlovima kao download semplova itd...

Pozdrav
Miodrag
yu-midi je offline