Envere, ipak je TX81Z u prednosti nad LE sto se tiche boja sa FM sintezom. Nijedna DX boja semplovana za Korga nece zvuchati isto na korgu kao sto ce zvuchati na TX81Z ili na nekoj od DX klavijatura. Mogu one biti perfektno semplovane, ali sempl je samo sempl, dok je zvuk sa originalne DX mnogo drugachiji. Jedan TX81Z ne zauzima mnogo mjesta, i ja vishe volim da ga nakachim na Triton LE, te da vozim solo klavijaturu na 2 kanala, jedan LE i drugi TX81Z, na taj nachin imam mnogo bolje boje i zvuk nego da vozim semplove DXa sa Tritona, nije isto vjeruj mi. Jedina klavijatura sto moze svirati potpuno iste dx boje jeste 9000 pro, ako ima instaliran onaj board. Ne znam kako je sa T2 ali mislim da i on moze. Ja kao korgovac ne mogu, stoga i koristim ovaj modul, a to shto ih imam 3 komada je samo zbog toga sto sam ih prilichno jeftino nabavio, i naravno ne nosim ih sva 3 na svirku, jedan na svirku a 2 su kuci, kad neshto radim i snimam (sto je mnogo rijetko) pa da ne spajam i da se ne zajebavam sa kablovima.
|