Videti jedan post
Star 27.07.2006, 08:56   #3
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Korgminator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Prije svega jarane, neka ti je sa srecom nova azdaja......

vecina tvrdi da kombinacija klavijatura od razlicitih proizvodjaca bolje zvuci nego kombinacija od istog proizvodjaca, i predpostavljam da je ovo razlog zbog cega pitas da li je OK imati Korga i Korga zajedno....da pocnem sa svojim pametovanjem....Citajuci razne post-ove na forum-ima dosao sam do logicnog zakljucka. Svi naj vise volimo synth-ove na kojima mozemo koristiti samplove nego da kupimo neki synth sa 3GB, za nase potrebe, bezvrijednog ROM-a. A kada samplove koristis nije ti bitno na cemu sviras (vazno je da ta masina/klavijatura ima dovoljnu sampling memoriju). Sirov sample potpuno isto zvuci na svakoj klavijaturi (samo sto se sa portamentom, efektima i drugim sranjim* zasladi da se dobije zeljeni zvuk...isto ko kad baklavu pravis ). Nekada, kad sam ja bio beba, klavijature nisu imale cuvenu sampling opciju i bilo je pozeljno imati kombinaciju od razlicitih proizvodjaca, na ovaj nacin dobijas razlicite ROM samplove. Siguran sam da ces ti najvise samplove koristiti a nekih 30tak boja koje su na ROM-u klavijature i zbog toga ja bi ti ipak ovo preporucio...skupi oko 900 dolara i kupi sebi Triton LE, koji ima 64MB memorije za samplove pa onda sam biraj i slazi samplove....mislim da ces biti zadovoljan...PA80 ostavi na stranu da imas laganu klavijaturu za puta (npr. kad kod mene dodjes u Kanadu na Girls Gone Wild & BBQ Party ). Plus ti si puno, ma PPPPUUUUNO, vremena ulozio sredjivajuci taj PA80 i napravio si ga boli-glava masinom, i takodjer imat ces aranzer na kojeg se mozes osloniti dok PA1X ne sredis za tezge....Znaci ukratko, ostavi PA80, kupi LE koji se sada dosta jeftino moze naci i moci ces ga koristiti u kombinaciji sa oba aranzera....Prodaj sve DXove i ostale zujalice koje imas jer ces to sve na Tritonu imati a od tog novca ga mozes kupiti (sad ce me sigurno neko napasti i reci da sample DX-a na Tritonu ne moze nikada da zvuci kao ta boja na DXu...moje misljenje je da uho to i ne primjeti a ako primjeti onda uho proserav*)...da te nesto upozorim, Motif je super synth i Nedim ce ti ga puno hvaliti , al ne bi ti ga preporucio. Motifa moras totalno od nule da sredis. I don't think you wanna start from a BIG zero buddy, do not go there. Nadam se da nisam negdje zasra* i da me neces svrstati u grupu "Amateri Koji Su Postali Profesionalci Za Godinu Dana" a.k.a. AKSPPZGD....Envere nisi ni svjestan da sa PA80 i PA1X ti ces u totalu imati 4 sequencer-a (samo zamisli koliko MIDI-a mozes pustiti u isto vrijeme...ima AKSPPZGD-ovci da ti zavide )....

PS. jarane nemoj da pises "gospodin Adrijan", kad to vidim osjecam se nekako mator, uhvati me jeza
Korgminator je offline   Reply With Quote