Prije svega jarane, neka ti je sa srecom nova azdaja......
vecina tvrdi da kombinacija klavijatura od razlicitih proizvodjaca bolje zvuci nego kombinacija od istog proizvodjaca, i predpostavljam da je ovo razlog zbog cega pitas da li je OK imati Korga i Korga zajedno....da pocnem sa svojim pametovanjem....Citajuci razne post-ove na forum-ima dosao sam do logicnog zakljucka. Svi naj vise volimo synth-ove na kojima mozemo koristiti samplove nego da kupimo neki synth sa 3GB, za nase potrebe, bezvrijednog ROM-a. A kada samplove koristis nije ti bitno na cemu sviras (vazno je da ta masina/klavijatura ima dovoljnu sampling memoriju). Sirov sample potpuno isto zvuci na svakoj klavijaturi (samo sto se sa portamentom, efektima i drugim sranjim* zasladi da se dobije zeljeni zvuk...isto ko kad baklavu pravis

). Nekada, kad sam ja bio beba, klavijature nisu imale cuvenu sampling opciju i bilo je pozeljno imati kombinaciju od razlicitih proizvodjaca, na ovaj nacin dobijas razlicite ROM samplove. Siguran sam da ces ti najvise samplove koristiti a nekih 30tak boja koje su na ROM-u klavijature i zbog toga ja bi ti ipak ovo preporucio...skupi oko 900 dolara i kupi sebi Triton LE, koji ima 64MB memorije za samplove pa onda sam biraj i slazi samplove....mislim da ces biti zadovoljan...PA80 ostavi na stranu da imas laganu klavijaturu za puta (npr. kad kod mene dodjes u Kanadu na Girls Gone Wild & BBQ Party

). Plus ti si puno, ma PPPPUUUUNO, vremena ulozio sredjivajuci taj PA80 i napravio si ga boli-glava masinom, i takodjer imat ces aranzer na kojeg se mozes osloniti dok PA1X ne sredis za tezge....Znaci ukratko, ostavi PA80, kupi LE koji se sada dosta jeftino moze naci i moci ces ga koristiti u kombinaciji sa oba aranzera....Prodaj sve DXove i ostale zujalice koje imas jer ces to sve na Tritonu imati a od tog novca ga mozes kupiti (sad ce me sigurno neko napasti i reci da sample DX-a na Tritonu ne moze nikada da zvuci kao ta boja na DXu...moje misljenje je da uho to i ne primjeti a ako primjeti onda uho proserav*)...da te nesto upozorim, Motif je super synth i Nedim ce ti ga puno hvaliti

, al ne bi ti ga preporucio. Motifa moras totalno od nule da sredis. I don't think you wanna start from a BIG zero buddy, do not go there. Nadam se da nisam negdje zasra* i da me neces svrstati u grupu "Amateri Koji Su Postali Profesionalci Za Godinu Dana" a.k.a. AKSPPZGD....Envere nisi ni svjestan da sa PA80 i PA1X ti ces u totalu imati 4 sequencer-a (samo zamisli koliko MIDI-a mozes pustiti u isto vrijeme...ima AKSPPZGD-ovci da ti zavide

)....
PS. jarane nemoj da pises "gospodin Adrijan", kad to vidim osjecam se nekako mator, uhvati me jeza