Iskreno rečeno o Rolandovoj A seriji stvarno jako malo znam, skoro ništa. Vidio sam u par slučajeva A-90 da sviradu na njemu. Sad kakav je synth ne bih ti znao reči, ali po bojama koje je reproduciro ipak je riječ o novijoj klavijaturi.
A što se tiće 2 ista syntha ne brini i ja sam jedan od "tuljana" koji koriste dva KORG-a, no nikad ih istovremeno nemam na istoj svirci. Pored Pa80 imam još N364. No u skorije vrijeme uzet ću sigurno još solo synth druge marke do kojih 500 Eur-a. Sad dali će to biti Roland XP-50 ili Yamaha S30 nisam još odlučio. Htio bih Yamahu EX7, ali drži cijenu jer stvarno je jako, jako dobar workstation.
Roland D-50 nije ništa lošiji solo synth od M1. Dobro M1 je nijansu jaći i popularniji bio u to vrijeme. Cijena i nije toliko paprena ako dobiješ uz njega kofer i par kartica. A dogovori se s frajerom da ti barem plati pola puta ili neka ti ga pošalje poštom, pa platiš po uzeću.
Neznam što da ti još preporučim od ostalih modela koji nisu toliko skupi. Vidi :
Roland JV-30
Roland XP-50
Roland U-20
Yamaha DX-7
Yamaha SY
Yamaha V-50
Yamaha W-7
Yamaha S-03
Kawai K1/II
Kawai K4
Kurtzweill K2000
A možeš uzeti i neki aranžer pa ga koristiti kao solo synth npr. Solton MS-50/60 s obzirom da je aranžer ima jako solidne boje.
|