Videti jedan post
Star 29.06.2006, 15:48   #37
cevap
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.08.2005
Mjesto: Danska
Downloads: 4515
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
cevap befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od kreso

Izgleda da pišem prevelike postove, pa pola vas ovdje moje postove ne pročita dokraja ili ih krivo shvati i interpretira.

Kao 1. Imao sam Roland G-600, no bio mi je preslab. Trebao sam aranžer, jer osim s bendom radim s još 3-4 ekipe sa strane na aranžer. U bendu imam još KORG N364. Znam da je idiotski imat 2 sinta iz iste "garaže", ali hebi ga teško mi se rastat od njega. No uskoro ću ga zamjenit za Rolanda XP-50. No ističem da ih nikad ne koristim oba istovremeno na svirci.
Kao 2. Pošto sam trebao u tom trenutku aranžer, uzeo sam KORG Pa80 zbog dobrih boja i mogučnosti samplova, a to znaći da sam mu dao prednost u tom pogledu da ima solidnu ritam mašinu i dobre boje. Znaći, ne trebam sa strane još jedan synth. Htio sam u ovome istaći da je stoga Roland otpao od izbora jer nema SAMPLER i nema toliko kvalitetne boje iako mu i dan danas priznajem da mu je ritam mašina puno bolja i od Yamahe i od KORG-a.
Pod 3. Iz gore navedenih razloga ostao je samo izbor između Yamahe PSR9000 i KORG-a Pa80 koji su jedini zadovoljavali kriterij odabira (solidna ritam sekcija, dobre boje i sampler). Pošto je Pa80 u tom trenutku bio mlađi synth, a i dugogodišnji sam KORG-ovac od M1,X3, T3, Trinity pa do N364.
Pod 4. Navedenom logikom, pošto dobro razumijem editor na KORG-ovim workstationima, odlučio sam se na KORG-ov aranžer. No na svirci ne koristim oba KORG-a. Nego ih uzimam prema potrebi, da li sviram s bendom ili s aranžerom. U bendu N364 + Dallapa, a s aranžerom samo Pa80, čisto dovoljno.

Zato sam u svojim postovima argumentirao Pa80, jer ga možeš koristiti u svirci s bendom i kao aranžer. A priće da sam mogao uzeti radi boja i samplova LE-a, neznam onda ko bi mi sviro bubanj :roll:
Stichem utisak kresho da ti ne svirash neke orijentale ili juznjake, ili u svakom sluchaju nisu tu na repertoaru u 80 % sluchajeva kao meni.

Zbog toga vjerujem da ti Pa1xPro i ne bi bio bolji. Meni jeste. Padovi mi mnogo znache, jer na njima mogu da nabacim tarabuku koju provlachim na svaki ritam.
Ima on 2 trake za udaraljke, DRUM i PERCC, ali shta ako su obe zauzete i sviraju, a treba mi samo solo tarabuka? E vidish tu je umnogome prednost padova.
Ne vjerujem da si ih uopshte probao kad si imao Pa1xPro na testiranju, dijelom sto oni fabrichki nisu neshto i nema nishta nashe uradjeno za padove, morash sam sjesti i sve raditi ispochetka dok ne osijedish. A sve i da jesi probao, mislim da ti nisu ni potrebne jer ti se svirka vjerujem ne bazira na orijentalnoj muzici i kvarttonovima!
cevap je offline