@kreso
******ov Audio PC nisam imao prilike da isprobam.
Postavlja se jako veliko pitanje koji je tamo stepen automatizacije dostignut, tako da ne znam koliko je tako neshto dovoljno za solo rad.
PC kao PC i nije neka posebna mashina ali, kako kaze Adrijan, setup mu je dobar.
Bash bih voleo da vidim na kom stepenu automatizacije se nalazi njegova kombinacija.
Kad bi neko mogao da mi baci ghost mashine, chisto da gvirnem...
@Zoransasic
Opcije koje si nameo ima i Yamaha 9000, a to je klavijatura iz '96 ili ''97.
Ne znam tachno...
Nema, dodushe, touch screen i USB, ali ima SCSII.
Oko toga koliko je touch dobar ne vredi raspravljati.
To je prosto stvar ukusa.
Ipak mi se nekako chini da nogo brze moze da se radi preko veceg broja dugmica...
Jeste da ruka chesto treba da predje vecu razdaljinu, ali zato tag treba da kliknesh jednom, a ovako 10X...
Konachno, 1X u samom startu ima noviju i bolju verziju generatora zvuka od 80, i to je ono shto ga chini boljim!
Dobar deo ostalih stvari se, kako kaze kreso, moze unaprediti korishcenjem kompjutera.
Njegova najveca mana, kao shto cevap kaze, jeste CENA!
Mnoooogo je, kume!
I za kraj.
To shto vidish po diskotekama PA1X to je samo zato shto je KORG jako popularan kod nas, a ti shto se vidjaju imaju para, pa im nije teshko da ih daju na PA1X i onda kupuju po onoj:"Ako ne znash shta je dobro, kupi shta ja skupo".
Kad kupe, dobar deo njih, dodje kod nekoga ko stvarno poznaje klavijaturu i ko je za nju napravio dosta ritmova i boja, iskeshiraju mu dobre pare i kupe gotov set!
Da stvar bude josh gora, na kraju ni ne sviraju, vec pushtaju fajlove.
Nekad chak ni to, poshto vecina pevaljki radi na Play Back!
Ovo je prepiraka koja stvarno nema nikakvog smisla, na kraju krajeva.
Klavijatura je onoliko dobra koliko radish na njojm koliko je poznajesh i sredish.
Znam klinca koji je na PA50 dobijao 10X bolji sound nego ortak na PA1X Pro.
Samo zato shto je bolje upoznao klavijaturu i bolje je sredio!
Ovaj magarac nije skoro nishta radi na 1x.
Ubacio par ritmova, i kaze njemu dosta...
Booodala...
Elem,
josh jedna zanimljivost za kresu.

Univerzalni software...
To vec postoji.
Linux...

Naleteo sam na netu na lika koji je na neku foru izmuvao da mu Yamaha 9000pro radi pod linuxom.
Ne znam da li je istina ili ne, ali na filmchicu izgleda da stvarno radi.
Dodushe, bilo je mnogo hardware-skih dorada, ali fecera.
Kako 9000 ima SCSII, sad chovek lepo dodaje na klavijaturu shta god od hardware-a hoce, i samo pod linuxom instalira driver...
Pod Linuxom je instalirao Rosengarden, tako da sad na klavijaturi DIREKTNO koristi VST instrumente.
Ma ono je sper neshto!
ako je istina, moram da ga jurim da preradi moj 9000.
Koliko god da koshta!