Videti jedan post
Star 28.06.2006, 09:01   #22
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nedime sad češ nam naljutit Ćevapa :wink:

U globalu baš kako si reko nema tu neke velike razlike jer čitava Pa serija, počevši od Pa50 pa do Pa1X Pro je isti engine, samo što je razlika od modela do modela, tj koliko je koji nabrijan. Naravno da Top model povlaći da bi opravdao cijenu i niz dodataka i nadogradnju na osnovnu seriju. Hebi ga, ali realno je opravdano da očekuješ da će jedan Pa1X Pro imati bolju tipku od ostatka Pa serije, da mora imati najveću memoriju, i više user mjesta, touch screen ekran (po meni čista glupost) i još niz ostalih gluposti kao CD burnera, koji ne opravdavaju toliko visoku cijenu, jer svi ti dodaci ne koštaju ni pola tih novaca koliko je Pa1X skuplji od Pa80.

No nekako sam sve više uvjeren, da bi i na postoječoj memoriji Pa80 mogao imati sve isto kao i Pa1X. Mislim da je sve samo stvar softvara. I stvarno uvjeren sam u to da s postoječom memorijom Pa80 može sve durat kao i Pa1X. Garant !!! Neka sad kažu svi da sam lud :evil: ali sve je stvar OS-a. A opcije i komande iz Pa OS sistema možeš ganjat i s prastarim Ms-DOS 3.xx operativnim sistemom. Sve komande koje Pa koristi već su bile u DOS naredbama i daleke 1984 na prvom XT računalu i radile su na 1 Mb RAM-a, a kamo li nebi to sve radilo na količini RAM-a od današnjih Pa. Znam da se određena količina RAM-a koristi na kapacitet boja i ritmova. Samplovi ionako imaju svoju zasebnu flash karticu. Stoga ostajem pri svome, i ne može me niko okrenuti od uvjerenja da se OS na čitavoj Pa seriji da i te kako znatno više poboljšati.

Stoga mislim da Pa1X ničim ne opravdava svoju cijenu naspram Pa80. Da je skuplji 30 % posto, reko bi OK.

Ćevap, prijatelju znam da češ se javit sa svojim argumentima u korist Pa1X, ali iako cijenim sve KORG-ove mašine, brate svoj Pa80 dam za Pa1X samo u odnosu 1 za 1 8)

pozdrav
kreso je offline