Citat:
Originalno postovano od Dr.Abdul Ihmet
Uffff......ja sam uzeo juce Akg c 555 ....mislim da je ta oznaka ....160 evra......iskreno namucih se sa njim ...ali opet razmisljam o tome da mi je prvi put da pevam na pilotu pa nisam naviko.....
Prvo, kacenje mi predstavlja problem.....koliko sam shvatio ima tacan ugao pevanja{pored usta desno} ...pa mislim drugacije i ne moze da se postavi....a i ako se postavi direktno na usta kuku meni ....probija{na ispevavanju}...... !! No.....sto se kvaliteta tice se je zadovoljavajuc.....sobzorom na cenu. Moze odraditi posao samo treba se naviknuti na taj ugao pevanja kod njega.
No...najbitnije ...sto sam hteo inace da se pozalim...ja da ne mogu nikako da da ga namestim ...pomera se,spada itd ....a hocu da mi stoji na jednom mestu......ta zica imam utisak da je lose odradjena ....{mora nesto da se nabudza po mom misljenju} trebali su da steve neku plastiku kao ojacanje ...!!
I jos nesto .....na pola svirke mi se desilo da je poceo da pisti{ali ne mikrofonija} ..toliko da mi je mikser otisao u pik .....tako mi je uradio 3 puta i morao sam da ga sklonim i na svirci stavim shure 58....... dalje moguce da je to zbog baterije ...posto sam koristio bateriju koja je bila u njemu a mozda je slaba??????
Ajd pomagajte !!!!
|
sto se tice samog c555, to nije pjevacki mikrofon, nego za govorancije i sl, freq. raspon mu je od oko 80Hz-20kHz, a c520 ti je pjevacki, ide od 40Hz-20kHz. To znaci da ti je ovaj tanak sto se tice reprodukcije.
A sto se tice pistanja i sl., il je zbog navedenog ili je baterija, a ako nije ni to, onda je pokvaren!
Ako imas priliku probaj c520, toplo i cisto radi!
P.S.Na napajanju (B29) potenciometar nemoj pojacavati do kraja jer proizvodi prejak signal pa distorzira, max do 6. Mozda cvrci i radi toga. Pozz
Pogledaj na AKG-ovoj stranici i procitaj za svaki model zasebno za sta je napravljen!!!