Videti jedan post
Star 30.09.2008, 05:19   #7
cincilator
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
cincilator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od rolandinjos Pokaži Post
Ja bih samo da ti postavim jedno pitanje vezano za tvoj post...pomenuo si "promašaje" kod g70...interesuje me na šta konkretno misliš,koji detalj smatraš da je "promašen"?

Meni osim težine i glomaznosti ništa ne smeta...

Pa ja nisam nista izmislio. Kad sam trazio potvrdu nekih "glasina" pregledao sam diskusije na
www.rolandmusik.de i naisao na par zanimljivih stvari po pitanju bubnjeva, da su recimo cinele prejake, sto nije slucaj na E80, da su aranzmani neujednaceni, par ozbiljnijih "bugs"...itd... Roland je ignorisao i svoje musterije i konkurenciju, pa su izbacili aranzer bez semplera, a insistirali na dizajnu kucnih orgulja. Sta se dogodilo sa onim iz naziva - "portable music instrument"?
www.musik-service.de, daleko najjaci njemacki "online" prodavci izbacili su rolandove aranzere iz svog kataloga, ali porudzbina je moguca (special order).
Na kraju krajeva, probao sam Roland G70, Pa800 i T2. Po "presetu" T2 je zvucao najbolje, a o "mega" glasovima da ne pricam. G70 je pomalo "tutnjao" sa bubnjem, za razliku od Pa800 i T2 i bilo mu je potrebno malo vise pipkanja po mikseti. Nisam nikada posjedovao G70 da bih mogao licno uputiti pravu kritiku, na osnovu vlastitih "user" ritmova i aranzmana, ali to su ucinili mnogi koji su ga vremenom zamijenili sa Pa800 ili T2. Vjerovatno su imali dovoljno bitan razlog, kad su se odlucili za prodaju tek kupljenog, novog modela. Neki od kolega su mi savjetovali da ne kupujem Rolanda, a ako vec bas hocu onda da to bude E80, jer kazu da je mnogo toga "popravljeno".
Po cijeni G70 nije zaostajao za T2, a sta je nudio za tu sumu? Sempler vise nije nikakav "luksuz", a ako to rade druga dva vodeca svjetska proizvodjaca aranzera, zasto Roland to ignorise?
Ima mnogo potvrda da je Roland u zadnjoj generaciji iz vise razloga ostao iza Yamahe i Korga i nema smisla dalje lomiti koplja. Osim toga ja sam nepopravljiv "rolandovac" koji jos tegli stari G1000, ne iz "nemastine". ZIP mu jos uvijek radi, ali nikad se ne zna. Lose su mu solo boje, ali ritam sekcija jos uvijek pravo "strika", a za solo koristim "Le". Naredni model Va7 je vec popravio mnogo toga, od klavira, saksofona, truba, el. gitara... Ako je rijec o samoj "prirodi zvuka" uvjek bih prednost dao rolandovoj dinamici i 'stilu", ispred Yamahe, a jos dalje ispred Korga. Roland sigurno ima potencijal da uz malo dorade i jedan pristojan sempler vrati vrh, ali ja licno ne vjerujem puno da ce se to i desiti, mada se nadam i prizeljkujem. Zato cu cekati jos par mjeseci na novog "G80" ili sta vec, i onda odluciti. Yamaha je konstantnom u usponu i pretpostavljam da ce i ostati barem korak, dva ispred konkurencije.
Zamisli E80 sa 23KG, pa tome dodaj jos kofer?! Znas li kolika je "doplata" na lokalnim letovima po Americi? Znas li kako izgleda iznosti takvog dinosaurusa iz vozila pa ici stepenicama u neku halu? Pa to su manijaci. Ugradjuju "harmonajzer", a odbijaju sempler?! Ne kontam gdje je tu logika? U kom vremenu zive rolandovi dizajneri?
Sta da ti kazem, koji "detalj"?! Bubnjevi... Eto... Uz to tezak je, glomazan, nema sempler...
Pozdrav
cincilator je offline   Reply With Quote