Ha,ha.Gde si Jefto legendo,nema te sto godina?Ja ne volim ziv bubanj jer pravi buku oko sebe,pevaci i solisti teze da ga nadjacaju u mestu a na kutije posle ubijaju dok bubnja nigde nema.Pricam za tezgarose.Ko koristi bas pojacalo ili kutiju za monitoring odmah se javlja snar od dobosa da vibrira i udara o plastiku te prenosi taj zvuk na njegove mikrofone.Za ziv bubanj treba mocan razglas i tesko da se svira tiho a da izlazi na kutiju.Tezak je i zahtevan za stelovanje,trebaju mu idealni uslovi da bi radio kako treba a mi posto sviramo jedan dan ovde,drugi dan onde male bine na pojedinim mestima pa se svi sabijemo u gomilu,od toga nema nista.Zatim glomazan za transport i zauzima dosta mesta na bini.To su mane zivog bubnja tako da je prakticnije kupiti dobar elektronski za ovo sto mi tezgarosi radimo (TD10-TD20 ili neki dobar sempler,ne ove module,igracke slabije klase TD7,D4).Drugo je bendovski rad u lokalima gde se ozvuci ziv bubanj i ne dira se po mesec i vise dana.Da bi ziv bubanj radio dobro potreban je dobar bubnjar,koji zna da nasteluje svoj instrument kvalitetan bubanj,dobri mikrofoni,posebna mikseta,efekt procesor i crnac koji ce sve to da nosi i postavlja.
Promijenjeno od zsimonovic (16.09.2008 u 21:38 sati)
|