Ok ljudi, drago mi je čuti i različita mišljenja mada se sa dobrim dijelom ne slažem.
Složili smo se bar u tome da treba štediti novac!
Malo mi je čudno kada kolega Jager kaže kako mi bankama i osiguravajućim kućama poklanjamo novac!? Ja svoje pare nisam poklonio, ja jednostavno štedim preko njih kako bi imao svoju ličnu penziju! Ako za 30 godina koliko mi traje ugovor uložim nekih 15-ak hiljada evra i ako mi osiguravajuća kuća na tu sumu doda pripadajuću dobit, u ovom slučaju 131% i ako sam za tih 30 godina bio pokriven od 10 najtežih bolesti, od smrti, trajne invalidnosti, troškova bolnice i lomova kostiju, smatram da to nije poklanjanje već investiranje!
Slažem se i sa tim da čovjek treba da vodi računa gdje investira svoj novac, u mom slučaju se radi o austrijskim osiguravajućim društvima koja imaju viševjekovnu tradiciju, a čitao sam kako Austrija ima najuređeniji sistem na svijetu kada su ove stvari u pitanju?! Volio bih kada bi se naše kolega sa Zapada uključile u temu, vjerovatno bi imale šta reći...
Priča o odvajanju nekog procenta zarade od svake svirke i ostavljanja na stranu u mom slučaju ne "pije vodu"!!! Znajući sebe siguran sam da bi prva ozbiljnija suma otišla vjerovatno na neku novu klavijaturu(iako ni ovu nisam iskoristio ni 30%

, auto(iako mi i ovo koje imam sasvim odgovara), recimo skije(iako u sezoni odem svega par puta na stazu) i na 100 drugih raznih strana... Ako neko ima samokontrolu i disciplinu i može da uštedi na ovaj način-svaka mu čast, ja nemam i zato investiram u osiguranje...
O investicionim fondovima smatram da takođe posjedujem neko predznanje, u tim sam "vodama" nekih par godina ali nije mi namjera da o tome raspravljamo, nekako mi je ovo osiguranje lakše predočiti "širim narodnim masama"...