Kao što sam mogao i pretpostaviti iskustva su različita!?
@marco: Druže mislim da i u Srbiju strane osiguravajuće kuće polako pristižu, i da će za godinu-dvije doživjeti pravu expanziju, jednostavno krenulo je od Slovenije, Hrvatske pa evo i u BiH u zadnje vrijeme sve više ljudi ulazi u ovaj projekat. Isto tako mislim da se može iskoristiti ukazana prilika i za svoje lično osiguranje(penziju) i za dobru zaradu kroz prodaju istog...
@Alix> I ja bi tebi mogao pisati nadugo i naširoko zašto ne treba novac stavljati u banku ili još gore u "slamaricu"...
O tome da većina nas nema uopšte samokontrolu, tj. da ne umije uštediti novac mislim da ne treba ni govoriti...
Žao mi je čuti da porodica tvog pok. tetka još uvijek nije naplatila njegovo osiguranje, to je vjerovatno poslijedica neažurnosti same osiguravajuće kuće, vrlo dobro znam da svaka od njih ima sopstvenu politiku i da nisu svi isti, negdje se pare mogu dobiti za mjesec a negdje treba i par godina. U svakom slučaju siguran sam da će oni naplatiti tu polisu jer ona ne može propasti!!!
@jeftabgd: O tome upravo i ja hoću da govorim. Šta sutra, ne daj Bože da mi se desi nekakva povreda na fudbalu, u saobraćaju, da se razbolim, jednostavno da ne budem u stanju svirati? Da li će država, društvo,da me zaštiti i da meni i mojoj porodici obezbjedi egzistenciju?
Ovako znam da sam osiguran i ja i moja porodica i mogu Vam reći da mirnije spavam...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
|