Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
|
nemam nista protiv nek svako radi kako misli da je bolje za njega.samo kazem da i ako se koristi treba raditi na sebi da se sto manje koristi eventualno za 4 tonaliteta max. cis,dis,as i b.a sad koliko ko svira i skim nije tema otvorite temu sa tim pitanjem.nije bas ni poenta trcati i svagdje svirati svaki dan.znam dosta ovdje ''muzicara'' koji crkose da stalno negdje sviraju kafici kafanice ma svaki dan kad bi mogli taman svirali u rupi za 10 eura noc.za mene je poenta veca svirati cak i jednom sedmicno ali zaraditi duplo vise nego ovi drugi koji stalno se muce:-).tako da ni hvaljenje sviram svaki dan je relativna stvar.ja bi se ubio kad bi morao svaku noc u kafanu koju sam daaavno batalio kao i zborove koji su muka za muzicare ono 2 pjevacice 2 pjevaca i jedno krdo i jahaci se smjenjuju a ''konji'' ostaju.tako smo zvali to iz zeze da se neko ne uvrijedi.pakao za muzicare.a pitao bi vas kako bi se osjecali da upadnete u svirku sa majstorima poput Baneta i slicnih pocnu pjesmu ma veze forspil za forspilom a klavijaturisti cekaju nigdje basa ni ostalog nego vrte kolce na sintu sicaju il je +1 ili + 2 pa veze drugu odmah pa vracaj na -4 ili 0.opet pauza kod sinta.eto nemam ni protiv koga nista ali ruku na srce i priznajte kako bi se osjecali a covjek vas samo gleda.ok neko ce reci bas me zabole a takav odgovor ce puno reci o tome ko tako kaze i misli.ne kazem da svi moraju biti Mocarti ali ako vec radimo ovaj posao i eto kazete zgrcete silnu lovu znaci profesija nam je to nema nista lose malo vjezbe ko kaze da treba sad po 4 sata???samo prodji jednom svaki dan usput kad inace skidas pjesme i inace vjezbas i zaista vi cete upravo biti za kratko vrijeme ti koji cete se smijati kad vidite da neko vrti kolce na transpoze.
pozdrav i svako dobro svima
|