Multisample
Ovo sto cu vam reci i nisam siguran da je istina jer sam procitao negde.
Roland je imao u planu da napravi saradnju sa Akai firmom pa da u Roland mozes da ucitavas multisample u Akai formatu ali je valjda doslo vreme da se saradnja napravi i da klavijatura izadje ali saradnja je iz nekog razloga izostala(nisam siguran da se ovo odnosi i na G seriju vec i na prethodne Fantom serije).A o filozofiji Rolanda je glupo raspravljati.Sta mi vise da pricamo kad oni u prvom operativnom sistemu nisu ni stavili multisample kao opciju.Ja mislim da je moguce da ce nas Roland uskoro iznenaditi sa novim operativnim sistemom tj njegovim mogucnostima i sa mozda nekim dobrim prosirenjem koje bi trebalo po meni da ubije naciju.A Roland ima multisample i on se nalazi negde gde je nama nedostupan.I Yase omogucava pristup svemu tome.E u tom grmu lezi zec.I jos jedan savet:u systemu obelezite da vam stoji AIFF extenzija ne WAV.I jos jedno postoji AIF i AIFF extenzija.
Rolandinjos mi se savrseno razumemo a to da je 120 evra puno jeste kad se uzme u obzir ko smo gde smo i odakle smo!Mi nemamo naviku da kupujemo originale!Ali to ne znaci da ne treba da se snadjemo.Ja sam pricao o tome da program moze da olaksa neke stvari naravno pri tom znam za foru sa librarian-om.Samo pokusavam da na neki nacin pomognem da se ubrza proces pravljenja boja i svega na ovoj divnoj klavijaturi ali to meni izgleda ne polazi za rukom.Da smo pre deset dana na neki nacin udruzili snage mislim da bi svi zajedno napravili znacajan pomak ali od tog posla nema nista!Klavijatura ce uznapredovati ali trebace vreme.
Promijenjeno od bandza (28.08.2008 u 12:01 sati)
|