Citat:
Originalno postovano od Alen Prstec
Ima to i T2. Udješ u ritam, i na svakoj udaraljci steluješ volume, velocity... Ali je pitanje da li postoji opcija da se to radi u globalu, dakle za kompletni snare u stylu? Postoji li kompetentan software, ili??
|
Alene,kao sto rekoh, ne moze u klavijaturi. Od software-a moze cubase,nuendo i slicno. Naravno, ako znas da radis sa time. Ja ne znam. Dodushe, pre sam fajlove preradjivao u Cubase-u ,upravo zbog bubnja-najvise, a ponekad i zbog transpozicije.
Sad jedino mozda da ti olaksam muke sa listingom nota-udaraca u edit modu style creatora. Npr., u dvojci je dobos uvek na 0960(CLOCK-dole treca kolona s'leva). 0960 je pocetak druge osmine u cetvrtini. Znaci ne moras da listas sa stelicama gore levo,nego u BEAT koloni dole levo gornjom strelicom.
Znaci (za dvojku):
1. Dodjes na prvi dobos u paternu koji je na-
BAR : BEAT : CLOCK
001____1 ___0960
2.Smanjis velocity za npr.10(debela gornja strelica u -DATA ENTRY-)
3.Stisnes gornju strel. u BEAT koloni i vec si na
BAR : BEAT : CLOCK
001____2 ____ 0960
4.Opet ponovis BR.2
NAJVAZNIJE --- Prakticno ovim dobijas, da pritiskom naizmenicno ova dva dugmeta -gornja strel. BEAT, i gornja strel. DATA ENTRY-, SVE udarce dobosa povecas za 10 za 3,4 sekunde, pa makar imao i patern od 8 taktova. Nadam se da sam ti pomogao, a ako si ovo vec provalio, dzaba sam pisao ovoliko pismo

. Ako slucajno nije nesto jasno,pitaj.