Videti jedan post
Star 22.08.2008, 16:12   #42
m@x
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 18.06.2008
Downloads: 13
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
m@x befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Očigledno ni sam Roland nije načistu u koju klasu bi uvrstio GW seriju klavijatura.

Na Rolandovim američkim stranicama i GW-7 i GW-8 su uvršteni u kategoriju 'Workstations' zajedno sa Fantom X i G i JUNO serijama, te VP, SH i V-synth klavijaturama?!

U isto vrijeme, na britanskim stranicama Roland stavlja GW-8 u 'Synthesizer room' kao 'workstation', ali ga ponovo stavlja zajedno sa GW-7 modelom u 'Arranger keyboard room' s tim da je i tu ponovo označen kao 'workstation', a GW-7 (koji je u istoj klasi kao GW-8 i ima riječ 'Workstation' ispisanu čak i na kućištu) je označen kao 'affordable arranger keyboard'?!!

Činjenica je da GW-8 pored anažerskih ima i neke funkcije klasičnih synth klavijatura kao što su komande za promjenu parametara zvuka za vrijeme sviranja, kao i mogućnost detaljnijeg podešavanja parametara zvukova, a isto tako i neke nove funkcije kao što je mp3,wav,aiff,smf player, te 16-tračni sekvencer, ali sve to ga teško može staviti i blizu nekoj od klavijatura koje smo navikli zvati workstation-ima (kao Yamaha Motif, Korg Triton, ili Roland Fantom).

Ovo mi nekako više liči na neku kombinaciju aranžera i synth-a (ili obrnuto), kao što je npr. Yamaha PSR E-413 ili MM6, s time da je ovdje naglasak dan kvaliteti zvukova (koji su uzeti sa Sonik Cell modula, i to sa duplo većom memorijom), a style-ovi su očito uzeti sa E serije (4 varijacije u odnosu na 2 od GW-7 modela).

U svakom slučaju, nešto novo, ne previše skupo, a sa očito jako dobrim zvukovima, i poprilično lagano u odnosu na konkurenciju (pri tome mislim i na aranžere i na slične synth-eve) tako da će imati daleko bolju prodaju nego GW-7 model koji nije nudio ništa osobito ni na jednoj ni na drugoj strani (osim možda hrpe world tj. etno zvukova).

Promijenjeno od m@x (22.08.2008 u 21:32 sati)
m@x je offline   Reply With Quote