Sve ovdje sto sam procitao postujem.
Momak je pitao za ritmove za JU-VE stil i objasnjeno mu je kako ce to zvucati na njegovoj klavijaturi i taj PA50 ima svoj maksimum i ne moze bolje,da ga sredjuje neznam ti ko.
Medjutim,kroz ove postove se provlaci i rijec "ORIGINAL".To bi trebalo da znaci da ritmovi iz pjesama koje je svirao bend JU-VE zvuce identicno.
Ali,da ne bude zabune-sa semplerom,bez semplera i sa stotinu cuda jos,nikada jedan covjek na aranzeru ne moze zvucati kao bend koji je to odsvirao.Nikada....
Ja to jos nisam cuo nigdje.A zasto-e to znaju svi oni koji prave takve ritmove,i koji naravno znaju napamet kako koja pjesma i ritam zvuci.Vrlo kompleksna ritmicka sekcija,sa raznim zvukovima bubnja,cinela,sa raznim varijacijama bas gitare....itd.Tako da je neke stvari i nemoguce uraditi i napraviti.
Ima ovdje demo snimaka,koji su lijepo i vrlo kvalitetno uradjeni i koji cak
odlicno zvuce.E tu se moze pricati o pribliznom zvuku JU-VE,ali "originalan" kompletan sound u svemu-ne.To je i razumljivo iz vec gore navedenih razloga.
Ja iskreno i ne volim kad je sve original,kad se svira uzivo-ali neko voli....
Zato,momak,koji je postavio ovu temu treba da zna da ono sto je cuo i slusa na snimcima sa CD-a JU-VE,ne moze postici taman da ima sint u koji je ugradjen-TURBO SEMPLER.

Naravno,ovo se odnosi na ORIGINAL sound u svim segmentima.
Ovo sam napisao,prije nego sto zakljucite temu-da ne ode u sirinu.A krenula je....
Pozdrav za sve,